08:37 13.05.2022

За добу на Луганщині зруйновано майже 60 будинків, пошкоджено міст у Рубіжному, загинуло двоє людей

2 хв читати
За добу на Луганщині зруйновано майже 60 будинків, пошкоджено міст у Рубіжному, загинуло двоє людей

Російські окупанти за добу 31 раз обстрілювали житлові масиви населених пунктів Луганської області, зруйновано майже 60 будинків, загинуло двоє людей. Істотно пошкоджено міст у Рубіжному, повідомив голова ОВА Сергій Гайдай.

"31 раз росіяни відкривали вогонь у бік житлових масивів Луганської області протягом 12 травня. Сім багатоповерхівок пошкоджено у Сєвєродонецьку, одна – в Лисичанську. Проте найбільше дісталося Попаснянській та Гірській громадам. Там окупанти вели штурмові дії у напрямку Оріхового та в районі Комишувахи. Успіху щодо просування вперед вони не мали, проте житла зруйновано безліч – понад 50 будинків, 15 – у Врубівці, 12 – у Золотому, 11 – у Комишувасі, шість – у Тошківці, чотири – у Троїцькому та ще дев'ять по інших селах Попаснянської громади. Крім того, вдень рятувальники ліквідували загоряння складу з вугіллям у Лисичанську", – написав він у телеграм-каналі у п'ятницю вранці.

Гайдай також повідомив про двох загиблих через обстріл ворога. "Несумісні з життям поранення чоловік із Лисичанська отримав 11 травня ввечері. А от у лікарні в Дніпрі нещодавно помер 11-річний хлопчик із Золотого, який перебував у вкрай тяжкому стані", – написав він.

За його словами, росіяни продовжують зосереджувати основні зусилля щодо встановлення повного контролю над Рубіжним.

"Зруйновано міст, який першим на Луганщині відбудували після вигнання окупантів у 2014-му – транспортного сполучення між Сєвєродонецьком та Рубіжним більше не існує", – констатував глава ОВА.

На Луганському та Донецькому напрямках захисниками України за минулу добу відбито 18 атак ворога, знищено 13 танків, 8 артилерійських систем, 27 одиниць бойової броньованої техніки, 2 одиниці спеціальної інженерної техніки та 5 автомобілів противника.

Підрозділи ППО збили один ворожий багатоцільовий гелікоптер Ка-52 та 4 безпілотні літальні апарати типу "Орлан-10".

 

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА