20:27 12.05.2022

Війна в Україні забрала життя мінімум 3541 цивільного, ще 3785 поранено

2 хв читати
Війна в Україні забрала життя мінімум 3541 цивільного, ще 3785 поранено

Втрати серед цивільних осіб з 24 лютого, коли Росія розпочала війну проти України, до 24:00 11 травня склали 7326 цивільних (на день раніше – 7256), зокрема 3541 загиблого (3496), повідомляє управління Верховного комісара ООН з питань прав людини (УВКПЛ ООН) в четвер.

"УВКПЛ вважає, що фактичні цифри значно вищі, оскільки отримання інформації з деяких місць, де велися інтенсивні бойові дії, затримується, а багато повідомлень все ще чекають на підтвердження", – наголошується в документі щодо даних ООН.

Відповідно до нього, це стосується, наприклад, Маріуполя (Донецька обл.), Ізюма (Харківська обл.) та Попасної (Луганська обл.), де є повідомлення про численні жертви серед цивільного населення. Вони підлягають подальшій верифікації та не включені до вищенаведеної статистики.

"Причиною більшої частини випадків загибелі або поранення цивільних осіб було застосування вибухових пристроїв із великою зоною ураження, зокрема обстріли з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, а також ракетні та авіаудари", - йдеться у зведенні.

За підтвердженими даними ООН, загинуло 1300 чоловіків, 844 жінки, 93 хлопчики та 77 дівчаток, тоді як стать 69 дітей та 1158 дорослих поки не вдалося встановити.

Серед 3785 поранених – 98 хлопчиків та 90 дівчаток, а також 167 дітей, стать яких поки що не вдалося встановити.

Порівняно зі зведенням на день раніше загинула одна дитина і було поранено ще семеро.

УВКПЛ ООН зазначає, що в Донецькій та Луганській областях станом на опівночі 12 травня було зафіксовано 1781 (1750) загиблого та 1473 (1466) поранені на території, контрольованій урядом, та 116 (115) загиблих та 476 (462) поранених на території, контрольованій "республіками".

В інших регіонах України під контролем уряду (в Києві, а також у Житомирській, Запорізькій, Київській, Сумській, Одеській, Миколаївській, Харківській, Херсонській, Дніпропетровській, Черкаській та Чернігівській областях) ООН зафіксувала 1644 (1631) загиблі та 1836 (1832) поранених.

У щоденному зведенні традиційно йдеться, що зростання показників до попереднього зведення не слід зараховувати лише на випадки 11 травня, оскільки протягом цього періоду Управління верифікувало кілька випадків за попередні дні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА