15:31 11.05.2022

Окупаційна адміністрація Херсонської області має намір звернутися до Путіна щодо приєднання регіону до РФ - Центр протидії дезінформації

2 хв читати
Окупаційна адміністрація Херсонської області має намір звернутися до Путіна щодо приєднання регіону до РФ - Центр протидії дезінформації

Незаконна окупаційна адміністрація Херсонської області має намір звернутися до президента РФ Володимира Путіна щодо приєднання підконтрольної окупантам частини області до РФ, повідомляє Центр протидії дезінформації (ЦПД).

"23.04 президент України Зеленський заявив, що у разі проведення псевдореферендуму в Херсоні Україна вийде з переговорного процесу. Щоб нівелювати попередження, від ідеї створення "ХНР" відмовилися та перейшли одразу до бажання зробити Херсон частиною Росії. Увага: це - маніпуляція, покликана створити враження, що Херсонська область сама "мріє возз'єднатися" з Росією, щоб відновити "історичну справедливість", - повідомляється в телеграм-каналі ЦПД у середу.

Раніше у російських ЗМІ поширилася інформація із посиланням на заступника голови незаконної окупаційної "Херсонської обласної військово-цивільної адміністрації" Кирила Стремоусова про намір звернутися до Путіна з проханням приєднати підконтрольну окупантам частину області до РФ.

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков під час спілкування з журналістами у середу на запитання, чи готова РФ "приєднати" область при надходженні такого прохання від "влади регіону", відповів: "Безумовно, бути чи не бути такому зверненню, мають вирішувати все-таки жителі Херсонщини, і визначати свою долю теж мають мешканці Херсонської області".

"І, звісно, це питання, яке має бути чітко і ретельно вивірене і оцінене юристами та правовиками. Тому що, звісно, такі доленосні рішення повинні мати абсолютно чітке юридичне підґрунтя, обґрунтування, бути абсолютно легітимними так, як це було у випадку з Кримом", - сказав Пєсков.

У нього уточнили, чи вважають у Кремлі, що правильніше в цьому випадку для вирішення питання було б провести референдум. "Я сказав те, що я хотів сказати. Я не говорив нічого про референдум", - сказав Пєсков.

Як відомо, анексія з боку РФ окупованого 2014 року українського півострова Крим не визнається світовою спільнотою, незважаючи на проведення "референдуму".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА