13:12 11.05.2022

Грузинська опозиція просить відправити арештованого Саакашвілі на лікування за кордон

2 хв читати
Грузинська опозиція просить відправити арештованого Саакашвілі на лікування за кордон

Депутати опозиційної парламентської фракції "Єдиний національний рух" (ЄНР) звернулися в середу з відкритим листом до міністра юстиції Грузії Раті Брегадзе з проханням відправити під їхню поруку експрезидента Грузії Міхеіла Саакашвілі на лікування до багатопрофільної клініки за кордон.

"Міхеіл Саакашвілі має терміново почати лікуватися в багатопрофільному високотехнологічному медичному закладі, в якому можна буде провести відповідні обстеження та лікування", - йдеться в листі фракції ЄНР.

Депутати, користуючись нагодою застави, передбаченої законодавством Грузії, поручилися, що Саакашвілі після лікування повернеться до Грузії і не ухилятиметься від справедливого суду.

Текст листа було також надіслано депутатам парламенту Грузії.

Напередодні міністр юстиції Брегадзе запропонував Саакашвілі перейти на обстеження та можливе лікування до цивільної клініки у Тбілісі. Пізніше на пропозицію міністра експрезидент відповів, що "перейде до клініки лише в тому разі, якщо його зможуть відвідувати родичі, парламентарії та адвокати, а також особистий лікар".

Раніше адвокати заявили журналістам, що здоров'я Саакашвілі протягом останніх тижнів різко погіршилося і він потрібує лікування за кордоном.

Останніми тижнями Саакашвілі не з'явився на кілька судових розглядів щодо порушених проти нього кримінальних справ, посилаючись на різке погіршення здоров'я. За твердженням адвокатів, Саакашвілі ледве пересувається, у нього порушена артикуляція мови, тому він потребує кваліфікованого лікування за кордоном.

Експрезидент Грузії таємно прибув до Грузії 29 вересня 2021 року. 1 жовтня його затримали у Тбілісі, після чого помістили до в'язниці у місті Руставі, де він оголосив голодування. 8 листопада його без погодження з родичами та адвокатами перевели з в'язниці у місті Руставі до тюремної лікарні у Тбілісі (район Глдані). Згодом, 20 листопада його було переведено до військового госпіталю в Горі.

У Грузії Саакашвілі проходить у кількох кримінальних справах. Своє затримання Саакашвілі вважає незаконним, а обвинувачення – сфальсифікованими.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА