19:24 10.05.2022

Зеленський зустрівся з главами МЗС Німеччини та Нідерландів

2 хв читати
Зеленський зустрівся з главами МЗС Німеччини та Нідерландів

Президент України Володимир Зеленський зустрівся у вівторок у Києві з міністрами закордонних справ Німеччини та Нідерландів Анналеною Бербок та Вопке Гукстрою, повідомляє пресслужба Офісу президента. "Підтримка з боку ваших країн є важливою і цінною для нас. Дякую, що сьогодні ви поряд і солідарні з українським народом", - написав він у телеграм-каналі.

"Спільними зусиллями ми можемо перемогти. Перемогти - це повернення в Україні всіх прав та свобод наших громадян, а також наших територій", - сказав президент на початку зустрічі.

Як повідомляється на сайті глави держави, ключову увагу під час зустрічі було приділено подальшій практичній підтримці України з боку Німеччини та Нідерландів у боротьбі з російською агресією, зокрема у сфері оборони.

Зеленський відзначив чітку позицію Нідерландів та Німеччини у питанні посилення санкцій ЄС проти РФ і висловив сподівання, що шостий пакет санкцій ЄС щодо РФ, що містить нафтове ембарго, буде негайно схвалено.

Також відбувся предметний обмін думками щодо європейської інтеграції України.

Під час зустрічі також було обговорено питання економічної підтримки нашої держави в умовах російської агресії. Президент запропонував Нідерландам та Німеччині приєднатися до відновлення України, зокрема, у рамках ініціативи з патронату над українськими регіонами чи секторами економіки. Зеленський особливо наголосив на важливості розробки міжнародного плану післявоєнного відновлення України, схожого на історичний План Маршалла.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

Обсяг вивантаження зерна в портах Великої Одеси знизився через обстріли припортової інфраструктури - УЗ

Ми побачили зрушення в питанні розблокування допомоги від США - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА