07:53 05.05.2022

Президент Євроради Мішель внесе на розгляд лідерів заявку України про членство тоді, коли для цього буде найкращий момент

2 хв читати
Президент Євроради Мішель внесе на розгляд лідерів заявку України про членство тоді, коли для цього буде найкращий момент

Президент Європейської ради Шарль Мішель наразі не готовий назвати конкретну дату внесення до порядку денного для лідерів ЄС розгляд заявки України на членство ЄС і має намір це зробити тоді, коли для цього "настане найкращий момент".

В ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" Мішель пояснив, що після того, як Європейська комісія в червні передасть свої висновки, питання буде розглянуто в Європейській раді. "У Раді я буду зобов'язаний оцінити, коли ми будемо готові включити цю тему до порядку денного Європейської Ради. Я проконсультуюсь з усіма дійовими особами, щоб оцінити, коли настане найкращий момент, і ми будемо готові провести ці дебати на рівні Ради Європи... Чи це буде в червні чи пізніше – я не можу сказати сьогодні", - пояснив він.

При цьому президент Європейської ради нагадав, що заявка України вже проходить усі необхідні процедури у прискореному темпі. "По суті, за кілька днів після того, як ми отримали заявку, ми швидко ухвалили рішення, доручивши Єврокомісії надати свої висновки. Зазвичай це триває 8-9 місяців. Де-факто рішення було ухвалено за кілька днів", - додав Мішель.

Відповідаючи на запитання, чи можлива ситуація, в якій Україні членство буде надано ще до проведення всіх необхідних реформ, співрозмовник агентства зазначив, що "цілком очевидно, що це процес, заснований на реформах, тому що питання про членство пов'язано із загальним підходом до фундаментальних елементів – верховенства права, незалежності правосуддя, боротьбі з корупцією, єдиного ринку, економічним реформам".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА