15:38 04.05.2022

У РФ триває прихована мобілізація, агітують "казаків" Ростовської області та Краснодарського краю та безробітних

2 хв читати

Для заповнення резервів окупаційних військ РФ продовжує заходи прихованої мобілізації, наразі основна увага агітаторів приділяється набору "добровольців" із числа російських "казаків" Ростовської області та Краснодарського краю, повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

За інформацією української розвідки, також у фокусі уваги громадяни, які втратили роботу внаслідок міжнародних санкцій, та колишні військовослужбовці, які проживають на території інших пострадянських країн.

"Агітаційна кампанія триває і в інших суб’єктах РФ. За наявними даними, у військових комісаріатах Приморського краю активно проводиться робота щодо пошуку охочих взяти участь у бойових діях. Пропонована заробітна плата "добровольця" - від 200 тис. рос. руб. Аналогічні заходи відбуваються також у Брянській, Курській та Бєлгородській областях. Місцеві військкомати пропонують підписання короткострокових контрактів на 3 місяці з проходженням підготовки на полігонах", - йдеться у повідомленні на сайті ГУР Міноборони.

Зазначається, що проводяться підготовчі заходи щодо можливого оголошення часткової мобілізації у Бєлгородській, Курській та Брянській областях на випадок різкого погіршення ситуації на українському фронті.

У розвідці наголосили, що агітаційні заходи наражаються на значну недовіру з боку потенційних "мобілізованих". Зокрема, оскільки РФ починає поширюватися інформація про значну кількість убитих на війні з Україною. Також є проблеми із реальним отриманням обіцяних коштів - військові окупанти або взагалі не можуть отримати грошей, або отримують на порядок менші суми.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА