12:04 02.05.2022

Батальйон "Азов" є частиною української армії і не має стосунку до політики - Зеленський

1 хв читати
Батальйон "Азов" є частиною української армії і не має стосунку до політики - Зеленський

Батальйон "Азов" входить до складу Національної гвардії, є частиною української армії, а ті члени добробатів зразка 2014 року, які хотіли займатися політикою, - зайнялися нею, сказав президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю грецькій телекомпанії EPT, оприлюдненому в понеділок.

Відповідаючи на запитання про звинувачення батальйону "Азов" у неонацизмі, Зеленський сказав, що "у 2014 році, коли країну захищали добробати, багато з їхніх закликів були досить радикальними щодо Російської Федерації. Це були добровольці і це була їхня особиста точка зору".

"Батальйон "Азов" - не добровольці, а входять до складу Національної гвардії. Вони є офіційною армією нашої держави. Той, хто хотів займатися політикою - вони пішли і займаються політикою. Ті, хто вирішив діяти у ЗСУ, вони стали частиною ЗСУ", - сказав президент.

При цьому він зазначив, що він та його команда "дуже уважно" стежать за проявами радикалізму. "Заклики до радикалізму, я вважаю, що у нашій державі їх дуже мало порівняно з багатьма державами світу. Їх нас майже немає, незважаючи на те, що триває війна. Ми дуже серйозно ставимося до закликів до радикальних речей. І припиняємо, і зупиняємо будь-які такі кроки", - сказав він, додавши, що "ми вважаємо, що те, що роблять російські військові у нашій державі - це і є нацизм".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА