19:30 29.04.2022

Фонд Порошенка та волонтери передали на фронт 18 нових пікапів

2 хв читати
Фонд Порошенка та волонтери передали на фронт 18 нових пікапів

Фонд Порошенка спільно з волонтерами ГО "Справа громад" та "Res_Publika. Брати по зброї" передали українським десантникам на передову 18 нових пікапів, підготовлених для бойових умов.

Як повідомляє пресслужба партії "Європейська солідарність", два автомобілі вже на фронті, ще 16 було відправлено в п'ятницю, 29 квітня.

П'ятий президент України Петро Порошенко зазначив, що як і 2014 року волонтери змушені брати на себе забезпечення українських військ.

"Бо, на жаль, з початком війни не вистачало бронежилетів, кевларових шоломів. Потрібні були цифрові радіостанції, тепловізори, потрібні були вже нові старлінки, величезна кількість розвантажень та інші речі, які сьогодні звично тягають з-за кордону наші українські волонтери", – констатує Порошенко.

"Ми встигли завезти 5000 бронежилетів із фінської броні, з демпферами, з антирикошетом, високої якості, завезти радіостанції: цифрові, автомобільні, з ретрансляторами. Завезли тепловізори, снайперське обладнання, завезли все, чого не вистачало нашим воїнам", – додав він.

"І ось справа дійшла до техніки. Спілкуючись із нашими військовими, з представниками штурмових груп, використовуючи досвід 2014-2015 років, ми вирішили поставити нові автомобілі, нові пікапи, які гарантовано проходять кілька років, повнопривідні, потужні", – пояснив Порошенко.

Він уточнив, що на переданих на фронт пікапах було встановлено бронекапсули та кулемети, і додав, що це лише початок програми.

"Для нас принципово, щоб кожна бригада, яка зараз воює на фронті, була приєднана до цієї програми, щоб їм була запропонована у разі потреби наша допомога. Почати зі зрозумілих причин ми ухвалили рішення з десантно-штурмових. І розпочати саме зі Сходу та Півдня "А буде ще, відкрию таємницю, і про військові вантажівки в майбутньому. Ми зараз цим займаємося. І можливо про бронетехніку в майбутньому. І цим ми займемося. Принаймні ми все робимо для того, щоб це вдалося", - уточнив Порошенко.

"Я думаю, що зараз кожен українець, особливо кожен чиновник, кожен депутат, кожен політик має звітувати, що саме він робив у кожен із 65 днів війни", – резюмував він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА