08:07 29.04.2022

Британія направить на навчання до Східної Європи вісім тисяч військових

1 хв читати
Британія направить на навчання до Східної Європи вісім тисяч військових

Близько 8 тис. британських військовослужбовців, а також "десятки танків і понад 100 бойових броньованих машин" планує направити до Східної Європи Велика Британія для участі у військових навчаннях, під час яких відпрацьовуватимуться дії на випадок "російської агресії", повідомив телеканал Sky News.

У маневрах також візьмуть участь "десятки тисяч військовослужбовців з країн НАТО та Об'єднаних експедиційних сил союзників", до яких входять такі країни, як Данія, Ісландія та Норвегія. Війська будуть розміщені у країнах від Фінляндії до Північної Македонії, йдеться в повідомленні.

Як заявило британське Міноборони, заплановані навчання покращать здатність військ "працювати пліч-о-пліч один із одним, стримуючи російську агресію в Скандинавії та країнах Балтії".

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що ці навчання продемонструють "солідарність і силу".

"Безпека Європи ніколи не була більш важливою. На цих навчаннях наші війська об'єднають сили з союзниками та партнерами з НАТО та Об'єднаними експедиційними силами на знак солідарності в одному з найбільших спільних розгортань з часів холодної війни", - сказав він.

Він додав: "Британська армія діятиме по всій Європі, стоятиме пліч-о-пліч з партнерами, об'єднуватиме наші можливості та спільні цінності, сприятиме миру та безпеці".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА