12:40 28.04.2022

Литва та Іспанія виступають за запровадження ЄС ембарго на російські нафту та газ

2 хв читати
Литва та Іспанія виступають за запровадження ЄС ембарго на російські нафту та газ

Санкції проти Росії, пов'язані з ембарго на нафту і газ, мають бути запроваджені негайно, вважають міністри закордонних справ Литви та Іспанії Габріелюс Ландсбергіс та Хосе Мануель Альбарес.

"Необхідність запровадження ембарго на російські нафту і газ обговорюють уже кілька тижнів. Тут, на нашу думку, позиції і Литви, і Іспанії збігаються, що це потрібно робити негайно", - сказав Ландсбергіс на спільній з Альбаресом на пресконференції у Вільнюсі за підсумками переговорів.

"Іспанія повністю віддана захисту наших цінностей та захисту східного флангу НАТО, тому ми беремо активну участь в операції з патрулювання повітряного простору країн Балтії з вісьмома винищувачами F-18, дислокованими в Шауляї, який я і відвідаю сьогодні", - сказав глава МЗС Іспанії.

"Ми обидва згодні з тим, що маємо зберігати тиск на Росію, запроваджені міжнародною громадськістю санкції вже впливають на російську економіку", - сказав він.

Відповідаючи на запитання, чи вірить він у те, що найближчим часом Євросоюз прийме пакет санкцій щодо російської нафти, глава МЗС Іспанії сказав, що його країна має намір підтримати це.

"Звісно, ми підтримаємо, так, як і досі підтримували новий пакет санкцій, адже ми хочемо зробити все можливе, щоб скоротити військовий тиск Росії в цій несправедливій війні в Україні", - сказав Альбарес.

"Але ми також розуміємо, що не всі держави вразливі рівною мірою, не у всіх рівні зв'язки з Росією, і ми також дуже хочемо зберегти єдність у Євросоюзі", - додав він.

За словами Ландсбергіса, на зустрічі з Альбаресом основну увагу було приділено двом питанням - допомозі Україні та необхідності зміцнення безпеки регіону та НАТО в цілому.

У червні в Іспанії відбудеться саміт НАТО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА