08:05 28.04.2022

Стефанчук: Ми маємо зробити все, щоб РФ стала країною-вигнанкою на міжнародній арені

2 хв читати
Стефанчук: Ми маємо зробити все, щоб РФ стала країною-вигнанкою на міжнародній арені

Необхідно зробити все можливе, щоб країна-агресор Російська Федерація не існувала на жодному міжнародному рівні, вважає голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

"Це важливо (визнання парламентами Румунії, Північної Македонії та Швейцарії дій РФ на території України геноцидом українського народу – ІФ) для нас, тому що ми маємо зробити все можливе, щоб Росія як агресор більше не існувала на жодному з міжнародних рівнів. Тому що країна, яка не поважає законів міжнародного права, прав людини, верховенства права, має бути сьогодні країною-вигнанкою", - сказав Стефанчук на зустрічі зі своїми колегами з Румунії, Північної Македонії та Швейцарії в середу.

Як повідомляє сайт Верховної Ради, голова українського парламенту закликав спікерів парламентів Румунії, Північної Македонії та Швейцарії сприяти розвитку експортних програм в Україні для запобігання голоду в Європі та на інших континентах. За його словами, Україна робить усе, щоб аграрний сезон відбувся на належному рівні.

Стефанчук також наголосив на важливості надання військової підтримки, створення всіх умов для вступу України до ЄС, участі Румунії, Північної Македонії та Швейцарії у відновленні України.

"Війна завершиться перемогою України, бо інакше не може бути. Україна сьогодні обстоює міжнародні цінності та принципи. Обстоює все те, що є нашим спільним надбанням. І після цього ми потребуватимемо значної участі ваших країн у відновленні України", - наголосив Стефанчук.

У свою чергу глава сенату парламенту Румунії Флорін Кицу зазначив, що міжнародна спільнота не повинна зупинятися на запровадженні санкцій.

"Я з першого дня казав, що санкції проти Росії мають ставати дедалі жорсткішими та спричинити повну блокаду - припинення торгівлі. Бо кожен день такої торгівлі дає змогу російській армії відновлювати сили та скоювати нові лиха. Ми розуміємо, що припинення торгівлі з Росією матиме свою ціну для наших держав у Європі. Але це ціна, яку варто заплатити, щоби переконатися, що такого більше не повториться", - сказав Флорін Кицу.

Голова Національної ради федеральних зборів Швейцарської Конфедерації Ірен Келін зазначила, що Швейцарія запровадила всі п'ять пакетів санкцій проти Росії та надає всю можливу гуманітарну допомогу.

"Ви знаєте, що ми є країною нейтралітету, тому ми не постачаємо озброєння до країн, які воюють. Але ми надаємо нашу гуманітарну допомогу Україні. Ми надаємо обладнання, надаємо кошти для ваших організацій", - наголосила вона.

Голова Зборів Республіки Північна Македонія Талат Джафері пообіцяв, що докладе "особистих зусиль, які допоможуть, щоб усе те, що ми бачили, назвали саме геноцидом народу України".

Як повідомлялося, Стефанчук та спікери парламентів Румунії, Північної Македонії та Швейцарії відвідали Гостомель та Ірпінь (Київська область).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА