14:55 27.04.2022

СБУ викрила посадовця оборонного об'єкта на збиранні для окупанта секретної інформації про українську військову авіацію

1 хв читати
СБУ викрила посадовця оборонного об'єкта на збиранні для окупанта секретної інформації про українську військову авіацію

Служба безпеки України знешкодила ворожу агентуру, яка збирала розвіддані про оборонні рубежі українських військ та дислокацію літаків ЗСУ, повідомив речник СБУ Артем Дехятренко.

"У Житомирській області військова контррозвідка СБУ викрила посадовця оборонного об'єкта на зборі секретної інформації про українські бойові літаки та інфраструктуру повітряних сил", - повідомив Дехтяренко у відеоповідомленні, розміщеному в середу в телеграм-каналі відомства.

За словами Дехтяренка, агента цікавили секретні відомості про дислокацію, ремонт та відновлення бойових можливостей української військової авіації.

"Отримані дані він передавав загарбникам через рідного брата та колишнього однокурсника, які співпрацювали з російськими спецслужбами на території РФ", - додав речник СБУ.

Також, як розповів Дехтяренко, на Дніпропетровщині затримано ворожого агента, якому ФСБ доручила приєднатись до лав тероборони Дніпра, ще одного агента Росії затримали у Кривому Розі – він збирав інформацію щодо оборони Маріуполя.

"У Миколаївській області викрито голову однієї з територіальних громад, який передавав окупантам відомості про ЗСУ…. На Чернігівщині співробітники СБУ затримали місцевого жителя, який добровільно співпрацював з агресором під час тимчасової окупації", - повідомив також речник української спецслужби.

Крім того, за його словами, у Хмельницькому викрито місцеву жительку, яка передавала "кураторам" координати військових та стратегічних об'єктів, а на Черкащині СБУ затримала вантажівку з військовими комплектуючими, які транспортували до Росії.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА