11:42 26.04.2022

У Німеччині розпочалося "історичне" засідання міжнародної Консультативної групи з питань оборони України, скликаної США

2 хв читати
У Німеччині розпочалося "історичне" засідання міжнародної Консультативної групи з питань оборони України, скликаної США

У Німеччині розпочалося "історичне" засідання міжнародної Консультативної групи з питань оборони України, яку скликав міністр оборони США Ллойд Остін.

У засіданні, яке відбувається у вівторок у Рамштайні (Німеччина) на авіабазі США, беруть участь керівники оборонних відомств більше ніж 40 країн світу, повідомив, відкриваючи захід, головуючий Остін. У засіданні також бере участь міністр оборони України Олексій Резніков. Позаду головуючого встановлено прапори США та України.

"Я радий бути сьогодні тут із усіма вами. Дякую вам усім, що так швидко зібралися на це історичне засідання Консультативної групи з питань оборони України. Це є надзвичайні збори з більше ніж сорока країнами, представленими сьогодні тут. Ми тут, щоб допомогти Україні перемогти у битві проти російського необґрунтованого вторгнення та будувати українську оборону для викликів завтрашнього дня", - сказав Остін.

Він нагадав присутнім, що прибув сюди безпосередньо після візиту до Києва з держсекретарем Блінкеном, під час якого у нього відбулося "продуктивне обговорення з президентом Зеленським та його командою щодо підтримки, яку ми надаємо, спроможностей, яких потребує Україна, а також потреб, які змінюються у зв'язку зі зміною ситуації на Донбасі та на півдні". "Цей візит лише наголосив на терміновості, яку ми всі розділяємо. Я хочу, щоб ця група сьогодні розійшлася із загальним та прозорим розумінням середньострокових потреб України у сфері безпеки, бо ми продовжуватимемо робити все, щоб на них відповісти. Наявний координаційний механізм може стати навіть іще сильнішим з вашою допомогою, і ми зможемо зробити більше з нашими оборонними виробничими основами, щоб продовжувати допомагати Україні захистити себе навіть у кращий спосіб", - пояснив держсек.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА