12:12 25.04.2022

Генпрокурор: За підрахунками прокурорів 5730 українців депортовані на окуповані території та в РФ

1 хв читати
Генпрокурор: За підрахунками прокурорів 5730 українців депортовані на окуповані території та в РФ

За даними органів прокуратури, які поки що неможливо перевірити слідчим шляхом, на окуповані території та в РФ примусово переміщено 5 тис. 730 українців, повідомила генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

"У нас є велика справа щодо переміщених осіб взагалі. За нашими підрахунками, які ми не можемо слідчим шляхом перевірити, це 5 тис. 730 людей, без урахування Маріуполя. Обласна влада каже, що щодо Маріуполя цифра становить 33 тис. Російські ЗМІ кажуть, що 134 тис. переїхало", - повідомила генпрокурор в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

При цьому вона наголосила: "Те, що вони проводять депортацію людей - це стовідсотково, ніхто в цьому не сумнівається. Тепер треба знайти докази, кого і куди".

Крім того, за словами Венедіктової, українська прокуратура має у своєму розпорядженні дані і проводить розслідування про примусове переміщення до Білорусі 200 українців.

"І у нас окрема справа щодо діток за інформацією міністра Кулеби про примусове переміщення 2 тис. 389 дітей на територію РФ", - повідомила генпрокурор.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА