20:01 22.04.2022

Українські правоохоронці повідомили про підозру директору ГЗК, який продавав титановмісну продукцію до РФ за заниженими цінами

1 хв читати
Українські правоохоронці повідомили про підозру директору ГЗК, який продавав титановмісну продукцію до РФ за заниженими цінами

Співробітники правоохоронних органів повідомили про підозру в умисному ухиленні від сплати податку на прибуток у сумі понад 10 млн грн директору гірничо-збагачувального комбінату, який продав до РФ стратегічну титановмісну продукцію за заниженими цінами, повідомляє Офіс генпрокурора.

"Підприємство протягом 2021 року здійснювало експорт видобутої титановмісної сировини на адресу підприємств Російської Федерації та Республіки Білорусь. За документами комбінат постачав цю сировину нібито австрійській компанії, проте фактично продукція одразу направлялась російським та білоруським підприємствам. Вартість реалізованої продукції було умисно занижено на загальну суму понад 56 млн грн, що призвело до втрат бюджету у вигляді несплати податку на прибуток у сумі понад 10 млн грн", - йдеться у повідомленні.

У ньому уточнюється, що під час досудового розслідування за клопотанням прокурорів Офісу генерального прокурора рішеннями слідчого судді накладено арешт на корпоративні права зазначеного гірничо-збагачувального комбінату та всі відкриті банківські рахунки цього підприємства.

"Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють детективи Бюро економічної безпеки України. Факти заниження вартості продукції та розмір несплачених податків встановлені, зокрема, за матеріалами фахівців Державної податкової служби України", - підсумували в ОГП.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА