17:30 20.04.2022

Міносвіти розглядає можливість складання мультипредметного тесту в режимі онлайн

1 хв читати
Міносвіти розглядає можливість складання мультипредметного тесту в режимі онлайн

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет заявляє, що відомство розглядає можливість складання національного мультипредметного тесту в режимі онлайн.

"Національний мультипредметний тест можна скласти у центрах тестування. Якщо абітурієнт перебуває на тимчасово окупованій території і має можливість виїхати на підконтрольну українську територію, він також зможе здати НМТ. Також ми розглядаємо можливість проведення атестації з мультипредметного тесту в режимі онлайн, але є проблема правильної ідентифікації учасників. На сьогодні - це складне завдання, але ми намагаємось його вирішити", - наводить слова Шкарлета пресслужба міністерства.

Також міністр зазначив, що під час проведення тестування в країнах Європейського Союзу принципово важливою є тимчасова синхронізація процесу з проведенням тестування в Україні, тому організувати процес здачі НМТ в Америці, Австралії чи Азії неможливо.

За словами Шкарлета, абітурієнти, які перебувають у небезпечній зоні і не можуть виїхати, зможуть вступити до закладів вищої освіти за контрактною формою навчання.

"НМТ складатимуть виключно на бюджет та висококон'юнктурні спеціальності. Будуть напрями, на які можна вступати виключно за заявою та мотиваційним листом, який подається онлайн. Для вступу до приватних закладів вищої освіти достатньо заяви та мотиваційного листа", - повідомив міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА