19:07 19.04.2022

Українська армія відновила контроль над Мар'їнкою, в районі Олександрівки успішно стримує наступ окупантів

2 хв читати
Українська армія відновила контроль над Мар'їнкою, в районі Олександрівки успішно стримує наступ окупантів

Українська армія у вівторок провела успішний контрнаступ на донецькому напрямку, відновивши контроль над Мар'їнкою та змусивши російських окупантів відступити, повідомляє пресцентр Генерального штабу ЗСУ.

"На донецькому напрямку, в районі міста Мар'їнка, в результаті контрнаступу наших військ ворог зазнав втрат та відступив. Підрозділи Сил оборони відновили контроль над цим населеним пунктом", - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що на південнобузькому напрямку тривають бойові дії в районі Олександрівки (Херсонська обл.). "Ворог успіху не має. Намагається здійснити вихід на адміністративну межу Херсонської області, не припиняє обстрілів населених пунктів", - наголошують у Генштабі.

Там уточнюють, що на волинському, поліському та сіверському напрямках противник активних дій не проводив.

"Продовжується переміщення пошкодженої техніки військових частин Східного військового округу залізничним транспортом з території Республіки Білорусь до Російської Федерації. В Росії продовжують використовувати аеродромну мережу на території Республіки Білорусь з метою завдання авіаційних ударів по об'єктах цивільної інфраструктури на території нашої держави", - повідомляють військові.

Вони додають, що на слобожанському напрямку триває часткове блокування ворогом міста Харкова. Окупанти намагаються здійснювати вогневе ураження підрозділів українських військ та об'єктів критичної інфраструктури. Підрозділи противника здійснили спробу наступу та ведення штурмових дій південніше міста Ізюм. Успіху не мали, зазнали втрат та вимушено відступили на раніше зайняті позиції.

"Російські окупанти не припиняють завдавати ракетно-бомбових ударів по об'єктах цивільної та військової інфраструктури на всій території України", - підсумували в Генштабі.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА