07:28 13.04.2022

У Бородянці снаряд російського танка повністю знищив будинок реабілітаційного центру, двоє загиблих

2 хв читати
У Бородянці снаряд російського танка повністю знищив будинок реабілітаційного центру, двоє загиблих

Два співробітники Центру соціально-психологічної реабілітації населення у селищі Бородянка загинули внаслідок повної руйнації його будівлі від прямого влучення снаряда російського танка, повідомляє Міністерство у справах ветеранів України.

"В результаті прямого влучення снаряда російського танка будівля зруйнована вщент. За період окупації та звірств російської армії загинули два співробітники центру", – наголошується в повідомленні.

За даними Мінветеранів, до повномасштабного вторгнення Росії на територію України у Бородянському реабілітаційному центрі працювало 30 осіб. З 2014 року тут надавали психологічну та фізичну допомогу ветеранам АТО/ООС, членам їхніх сімей, сім'ям загиблих воїнів, а також усім мешканцям громади.

Наразі Центр переїхав до будівлі Бородянського академічного ліцею, де працює Центр гуманітарної допомоги.

"У маленькій кімнатці психологи надають допомогу постраждалим від російської агресії. Сьогодні це насамперед діти", – уточнюють у профільному міністерстві.

Фахівці реабілітаційного центру також допомагають тим, хто втратив під час російської окупації своїх близьких. До роботи долучаються волонтери. Щоб забезпечити роботу співробітників, з Києва до Бородянки доставили принтер, мобільні телефони, сім-карти та канцелярське приладдя.

Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна переконана, що Центр реабілітації у Бородянці обов’язково буде відновлено.

"На місці нашого зруйнованого Центру має бути зведено сучасну будівлю. Я звертатимусь до наших міжнародних партнерів, проситиму про будівництво модульного центру, де персонал зможе і тимчасово проживати, і надавати послуги, і реалізовувати всю політику щодо наших захисників, сімей загиблих наших героїв", – зазначила вона.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА