18:10 12.04.2022

Міжнародна асоціація розвитку схвалила $1 млрд допомоги для України, Світовий банк збільшить її майже до $1,5 млрд

2 хв читати

Країни-донори та одержувачі Міжнародної асоціації розвитку (IDA), що є частиною Світового банку (СБ), схвалили 11 квітня виділення Україні $1 млрд та Молдові $100 млн через вторгнення Росії, повідомив президент СБ Девід Малпасс на конференції у Варшаві у вівторок.

"Я радий повідомити сьогодні, що Світовий банк наразі готує операцію майже на $1,5 млрд для України, щоб підтримати продовження основних державних послуг під час війни. Цьому сприяло вчорашнє схвалення підтримки IDA19...", – сказав він.

Малпасс наголосив, що його глибоко вразило і жахнуло вторгнення Росії в Україну, звірства, вчинені проти цивільного населення, а також загибель людей і втрата коштів для існування для мільйонів українців.

"Напади на людей та об'єкти інфраструктури завдають величезних страждань, загрожують міжнародному миру та безпеці й ставлять під загрозу основні соціальні та економічні потреби людей у всьому світі", – зазначив президент СБ.

Він нагадав, що після вторгнення група Світового банку надала Україні оперативну фінансову підтримку, щоб допомогти уряду надавати критично важливі послуги населенню, зокрема заробітну плату працівникам лікарень, пенсії для людей похилого віку та соціальні програми для вразливих верств населення. Через Міжнародну фінансову корпорацію (IFC) група також надала негайний обіговий капітал компаніям, які здійснюють постачання до України, додав він.

Малпасс нагадав, що Світовий банк було створено у 1944 році, щоб допомогти Європі відновитись після Другої світової війни.

"Як і тоді, ми будемо готові допомогти Україні з відновленням, коли настане час. Одночасно ми працюємо, щоб допомогти українським біженцям... і спільнотам, які приймають українців... і багатьом мільйонам внутрішньо переміщених осіб в Україні, які втратили свої будинки та засоби для існування", - зазначив президент СБ.

Він додав, що банк також аналізує глобальні наслідки війни в Україні, зокрема стрибок цін на продукти харчування та енергоносії, і готує екстрені заходи реагування на кризу, які нададуть цілеспрямовану підтримку країнам, що розвиваються.

Міжнародна асоціація розвитку (International Development Association, IDA) - кредитна організація, що входить до групи Світового банку і допомагає найбіднішим країнам. Була створена в 1960 році, надає довгострокові кредити (на 30-40 років) з нульовою або низькою процентною ставкою та гранти. Більше ніж половина країн IDA одержують усі або половину своїх ресурсів МАР на умовах грантів, які взагалі не передбачають погашення.

Донори зустрічаються кожні три роки для поповнення ресурсів IDA та перегляду її політики. Останнє поповнення ресурсів IDA, двадцяте (IDA20), було завершено у грудні 2021 року, внаслідок чого було виділено історичний пакет фінансування у розмірі $93 млрд для 74 країн IDA на 2022–2025 фінансові роки.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА