16:12 10.04.2022

На саміті Євросоюзу в червні будуть ухвалені рішення щодо наступних етапів на шляху України до ЄС - Жовква

2 хв читати
На саміті Євросоюзу в червні будуть ухвалені рішення щодо наступних етапів на шляху України до ЄС - Жовква

На саміті ЄС 25-26 червня буду ухвалено рішення щодо наступних етапів на шляху України до ЄС, повідомив заступник голови Офісу президента України Ігор Жовква.

"Орієнтири - наступний черговий саміт ЄС, тобто засідання Європейської ради, де будуть ухвалені рішення щодо наступних етапів. Це 25-26 червня, якщо я не помиляюся. Ми на цей саміт точно повинні вийти з відповідним рішенням Європейської ради, а далі - початок переговорів про вступ, і там ми теж будемо намагатися робити їх швидше", - сказав Жовква в інтерв'ю "Європейській правді", опублікованому в неділю.

Він зазначив, що вступ України до ЄС можливий у найближчі кілька років.

"Я не хочу говорити конкретний місяць, день і рік. Але точно це буде протягом найближчих років", - додав Жовква.

Водночас він зазначив, що Україна не отримувала від Угорщини сигналів щодо стримування вступу України до ЄС.

"Я б не говорив, що Угорщина зараз збирається щось блокувати на європейському треку для України. Принаймні, ми не спостерігаємо таких ознак, і ми сподіваємося, що такого не буде. Щодо НАТО була зовсім інша історія. Але щодо ЄС будемо сподіватися, що вистачить совісті, мудрості для того, щоб цей рух України не стримувати", - сказав Жовква.

За його словами, Україна може подякувати Угорщині за те, що вона допомагає українським біженцям і передає певні види допомоги, однак Будапешт, як і раніше, не готовий пропускати транзитом зброю, якої потребує Україна, і підтримувати санкції ЄС щодо заборони на закупівлю російських газу та нафти.

"Але Угорщина не робить те, чого від неї просить президент: вона абсолютно не готова навіть пропускати транзитом зброю, якої потребує Україна, з третіх країн через територію Угорщини в Україну і вона абсолютно не готова бути конструктивною в питанні нових санкцій ЄС, зокрема щодо газу та нафти", - повідомив заступник голови Офісу президента.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА