13:10 10.04.2022

ООН підвищила оцінку внутрішньо переміщених осіб в Україні до 7,1 млн

2 хв читати
ООН підвищила оцінку внутрішньо переміщених осіб в Україні до 7,1 млн

Кількість внутрішньо переміщених осіб (ВПО) в Україні через розв'язану Росією війну досягла 7,1 млн, таку оцінку на 6 квітня дало Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН), яке раніше оцінювало цей показник в 6,5-6,7 млн.

"Більше чверті населення України було змушене залишити свої будинки. На сьогодні понад 4,3 мільйона біженців залишили Україну, що робить цю кризу з біженцями найбільш швидкозростаючою з часів Другої світової війни", – йдеться у звіті на його сайті.

Згідно з картою ООН, на заході України близько 2,9 млн ВПО, в центральних областях на правому березі Дніпра – 1,4 млн, на північний схід від Києва-1,3 млн, на південь під Києвом і на північ від Одеси і Миколаєва – по 357 тис. і на Лівому березі Дніпра в Запорізькій і Херсонській областях – 857 тис.

Згідно з даними Мінсоцополітики на 9 квітня, в Україні офіційно було зареєстровано близько 900 тис. ВПО.

УВКБ ООН також повідомляє, що станом на 13:00 за Києвом 9 квітня число тих, хто виїхав з України з початку війни, досягло 4,5 млн осіб.

Потік на виїзд поступово сповільнюється: якщо за перші 19 днів війни з України виїхало 3 млн осіб, то на збільшення ще на півмільйона знадобилося спершу шість днів, потім – дев'ять, а на останні півмільйона – одинадцять днів.

УВКБ ООН уточнює, що в Польщу виїхало 2,59 млн, Румунію і Молдову – 755,3 тис., Угорщину – 419,1 тис., Росію – 404,4 тис., Словаччину – 314,5 тис., Білорусь – 19,1 тис.

Водночас ці дані не враховують зворотний потік на в'їзд. Згідно з даними, зокрема, прикордонного відомства Польщі на ранок 8 квітня, загалом із початку війни українсько-польський кордон перетнули 2,573 млн осіб, тоді як у зворотному напрямку – 516 тис., або близько 20% від тих, що виїхали. Це дозволяє грубо оцінити кількість біженців з України в 3,6 млн, тоді як ООН наразі прогнозує його на рівні 4 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глави МЗС України та Іспанії обговорили кроки щодо посилення української протиповітряної оборони

Зеленський доручив Кубракову опрацювати питання прямого залізничного сполучення "Славутич - Київ"

На авдіївському напрямку за добу відбито 23 атаки окупантів

Шмигаль обговорив із главою МЗС Латвії євроінтеграцію України та конфіскацію російських активів

Заяви представників Білорусі про терористів, які нібито перебувають в українських лікарнях, є ІПСО – коментар СБУ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА