08:19 07.04.2022

Глава Мінфіну США попередила Китай про санкції у разі загострення обстановки навколо Тайваню

2 хв читати
Глава Мінфіну США попередила Китай про санкції у разі загострення обстановки навколо Тайваню

Сполучені Штати готові використати інструменти санкцій проти Пекіна у разі спроб вирішення тайванської проблеми силовими методами, заявила міністр фінансів США Джанет Єллен.

"Безумовно. Я вірю, що ми показали свої можливості. У випадку з Росією ми загрожували серйозними наслідками - ми викликали (в Росії - ІФ) серйозні наслідки. І я думаю, що не треба сумніватися в нашій здатності та рішучості робити те саме в інших ситуаціях", - сказала вона під час слухань у комітеті з фінансових послуг Палати представників американського Конгресу у відповідь на відповідне питання одного із законодавців.

Як повідомлялося, Єллен також заявила, що Росію слід виключити із G20, попередивши, що США можуть піти на бойкот деяких зустрічей групи, якщо на них будуть присутні російські представники.

Вона сказала, що адміністрація Байдена хотіла б усунути Росію від активної участі у великих міжнародних інституціях.

"Президент Байден ясно дав зрозуміти, і я, безумовно, погоджуюсь із ним, що Росія тепер не може як звичайно бути присутньою в одному з фінансових інститутів. Він попросив виключити Росію з G20, і я інформувала своїх колег в Індонезії, що ми не братимемо участі у низці зустрічей, якщо там будуть росіяни", - повідомила Єллен.

Індонезія цього року головує у G20.

Водночас міністр визнала, що малоймовірним є виключення Росії з Міжнародного валютного фонду, враховуючи чинні правила.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА