15:16 06.04.2022

Стефанчук запропонував ПАРЄ організувати місію щодо встановлення та збирання фактів злочинів РФ в Україні для міжнародних судів

1 хв читати
Стефанчук запропонував ПАРЄ організувати місію щодо встановлення та збирання фактів злочинів РФ в Україні для міжнародних судів

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук на зустрічі з президентом Парламентської асамблеї Ради Європи Тіні Коксом у Львові запропонував ПАРЄ організувати місію щодо встановлення та збирання фактів злочинів Росії в Україні для міжнародних судів.

"Запропонував ПАРЄ організувати місію зі встановлення та збору фактів злочинів РФ в Україні для міжнародних судів. Сподіваюсь на допомогу в притягненні агресора до відповідальності. Також розраховую на здійснення на постійній основі оцінювання ситуації з правами людини на тимчасово окупованих територіях України", - сказав Стефанчук, слова якого наведено у телеграм-каналі Верховної Ради у середу.

Він наголосив, що це перший візит Кокса до України.

"Ми зустрілися у Львові, щоб обговорити наслідки агресії Росії проти України та найкращі способи підтримки України з боку Ради Європи", - зазначив Стефанчук.

У свою чергу Кокс зазначив, що обговорив зі Стефанчуком роль ПАРЄ в усуненні наслідків агресії РФ проти України, включаючи воєнні злочини, вчинені російськими військами, та забезпечення післявоєнного відновлення України.

"Конструктивна зустріч із головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком у Львові, обговорюючи роль ПАРЄ в усуненні наслідків російської агресії проти України (включаючи воєнні злочини, вчинені російськими військами) та забезпечення післявоєнного відновлення", - написав Кокс у твіттері у середу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА