20:36 01.04.2022

"Укрзалізниця" возитиме поштові вантажі "Укрпошти"

1 хв читати
"Укрзалізниця" возитиме поштові вантажі "Укрпошти"

 АТ "Укрзалізниця" підписало меморандум з АТ "Укрпошта" про доставку поштових відправлень, перший вагон із поштовим вантажем уже вирушив за маршрутом Львів-Київ.

"Ми возитимемо посилки "Укрпошти" у вагонах "Укрзалізниці". Сьогодні ми відправляємо перший вагон з такими посилками зі Львова до Києва. Насправді все нове - це добре забуте старе", - заявив голова "Укрзалізниці" Олександр Камишин у своєму відеоблозі у телеграм-каналі в п'ятницю.

Він зазначив, що останній такий поштовий вагон було відправлено до України 21 рік тому.

В "Укрзалізниці" наголошують, що оскільки логістичні ланцюги зараз потребують перебудови, а залізниця – очевидно найбільш надійне та прогнозоване рішення, особливо під час війни, тому що автошляхи стали небезпечними, а дорога – довша через блокпости.

Крім того, як зазначили в "Укрзалізниці", розвиток поштових перевезень залізницею крокує в ногу з політикою Євросоюзу, який поставив амбітне завдання подвоїти частку залізниць у мультимодальних перевезеннях до 2030 року з метою зменшення заторів на транспортних артеріях та викидів CO2 у повітря.

Найближчими днями в компанії пообіцяли розширити кількість напрямків залізничної поштової доставки.

"Зараз під час війни інфраструктурні компанії у системних партнерствах підтримують державу. І насправді на інфраструктурні компанії, такі як "Укрзалізниця" та "Укрпошта" лягає підвищене навантаження. Тому що приватні логістичні компанії не їдуть туди, де небезпечно, де невигідно", - наголосив Камишин.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сирський провів засідання робочої групи з питань безпілотних систем, планується поліпшення логістики, ланцюга поставок, роботи майстерень

Унаслідок ворожих обстрілів Харківської області в середу постраждали три мирні жительки - прокуратура

У Білгород-Дністровському районі ракетним ударом пошкоджено туристичну інфраструктуру

Кабмін може продовжити терміни бронювання до року і розширити бронювання дефіцитних ВОС - депутат

QR-код буде повністю доступний у "Резерв+" 18 червня, зчитувати його посадові особи будуть також через застосунок

Зеленський обговорив із Сунаком підготовку до Саміту миру та продовження оборонної співпраці

Фінляндія допомагає Україні модернізувати метеорологічну службу

На Дніпропетровщині через ворожі обстріли постраждали двоє людей - голова ОВА

Заступниця міністра оборони: Ми впроваджуємо комплексний підхід для захисту прав військовослужбовців, будуть і виїзні перевірки, і налагоджений механізм реагування на скарги

Заступниця глави МЗС України під час візиту до Перу наголосила на важливості перуанської участі в Глобальному саміті миру на найвищому рівні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА