11:13 25.03.2022

Російську співачку Чичеріну буде оголошено в розшук за посягання на територіальну цілісність України та наругу над українським прапором – Офіс генпрокурора

1 хв читати
Російську співачку Чичеріну буде оголошено в розшук за посягання на територіальну цілісність України та наругу над українським прапором – Офіс генпрокурора

 Російську співачку Юлію Чичеріну, яка брала участь у демонтажі прапора України в Енергодарі Запорізької області, буде оголошено в міжнародний розшук за підозрою у посяганні на територіальну цілісність України та наругу над українським прапором.

"За даними слідства, артистка прибула до Запорізької області для підтримки військовослужбовців РФ. Разом з окупантами вона зняла з даху будівлі мерії Енергодара український прапор", - йдеться в повідомленні Офісу генпрокурора у телеграм-каналі в п'ятницю.

У прокуратурі зазначають, що співачка неодноразово виправдовувала дії військово-політичного керівництва держави-агресора, закликала до захоплення збройними силами територій України, підтримувала окупацію частин Луганської та Донецької областей.

"Російській співачці повідомлено про підозру в посяганні на територіальну цілісність України та наругу над Державним прапором (ч. 3 ст. 110, ч. 1 ст. 338 КК України)", - наголошується в повідомленні.

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова на своїй сторінці у фейсбуці написала, звертаючись до Чичеріної: "Українські прокурори, українські поліцейські департаменту кіберполіції та слідчі Головного слідчого управління СБУ спільно ухвалили рішення про зміну вашого процесуального статусу, і відтепер ви підозрювана особа у скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст.110, ч. 1 ст. 338 КК України".

Генпрокурор додала: "З усіма подробицями ви зможете ознайомитися, вже безпосередньо проаналізувавши текст підозри. Українські прокурори найближчим часом ініціюють процес оголошення вас у міжнародний розшук".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

Чинного міністра підозрюють у заволодінні державною землею - НАБУ

Імовірність успішного наступу РФ на Харків дуже мала, якщо Україна швидко отримає військову допомогу США, - ISW

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по шести населених пунктах Запорізької області

Дев'ятеро людей постраждали в результаті ворожої атаки "шахедів" Одеси

Сирський обговорив ситуацію на полі бою із литовським колегою

Єрмак: Підтримка США зміцнить українське військо та допоможе Україні відстояти свої території

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА