18:58 23.03.2022

Головне питання обговорення на саміті лідерів ЄС та США – підтримка України у війні, яку розв'язала Росія

2 хв читати
Головне питання обговорення на саміті лідерів ЄС та США – підтримка України у війні, яку розв'язала Росія

Лідери Європейського Союзу та президент США Джо Байден на саміті ЄС, який відбудеться 24-25 березня в Брюсселі, мають намір знову підтвердити свою єдність щодо підтримки України у війні, яку проти неї веде Росія.

Про це повідомив високопоставлений європейський урядовець журналістам у середу напередодні саміту. "24 березня до лідерів ЄС приєднається президент США, обмін думками відбудеться з 16:30 до 18:00. Ідея полягає в тому, щоб після саміту НАТО та Великої сімки (також відбудеться 24 березня в Брюсселі у штаб-квартирі НАТО – ІФ) знову підтвердити єдність щодо російської агресії проти України. Це буде головна тема засудження, яка буде розділена на різні підтеми – розвиток війни, підтримка України та міжнародний вимір, що є досить важливим елементом, коли йдеться про те, щоб чинити тиск на РФ", - сказав він.

За словами європейця, перед лідерами у форматі відеоконференції виступить президент України Володимир Зеленський. "Головною темою буде підтримка України. Як ви бачили, президент пропонує започаткувати Фонд солідарності з Україною", - нагадав чиновник.

Відповідаючи на запитання щодо ухвалення рішення про нові санкції для Росії, він не виключив, що лідери проведуть "політичне обговорення". "Вони можуть вирішити, що можуть просуватися далі, це залежить від розвитку подій на місцях", - пояснив європеєць.

Говорячи про те, чи порушуватимуть питання надання Україні членства в ЄС, він не виключив, що "ця тема буде частиною обговорення, оскільки це питання важливе для багатьох лідерів".

"Ми не повторюватимемо те, про що було домовлено у Версалі (неформальний саміт ЄС). Нам потрібно, щоб комісія працювала над своїми висновками (які мають бути надані Раді на запит України щодо членства). Це те, де ми зараз. Деякі лідери закликатимуть просуватися вперед якнайшвидше, і ми очікуємо, що президент Європейської комісії проінформує про стан цієї роботи", - не виключив співрозмовник.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА