15:34 22.03.2022

Уряд забезпечить населення у зонах бойових дій безкоштовними продуктовими наборами

2 хв читати
Уряд забезпечить населення у зонах бойових дій безкоштовними продуктовими наборами

Уряд України до кінця воєнного стану безкоштовно забезпечуватиме наборами продовольчих товарів тривалого зберігання населення регіонів, на території яких тривають активні бойові дії з російськими окупантами.

Відповідну постанову №328 Кабінет Міністрів ухвалив на засіданні 20 березня.

Відповідно до постанови, Міністерство економіки уповноважене встановлювати обсяг закупівлі продтоварів і пакувальних товарів для їх фасування з розрахунку на 10 млн осіб для подальшої безоплатної видачі населенню. Також відомство зможе затверджувати перелік та обсяг продовольчих наборів та визначати обласні військові адміністрації (ОВА), які отримають зазначену допомогу.

Документ також наказує ОВА забезпечити переробку зерна на борошно та крупи на підприємствах регіону з компенсацією їхнім власникам понесених витрат, а також роздавати проднабори на своїй території власними силами.

"Під час безоплатної видачі продовольчих товарів населенню забезпечити видачу встановлених обсягів на особу, зазначених у додатку, з допустимим відхиленням +/- 20%", - наказує документ.

У свою чергу Міністерство інфраструктури України, АТ "Укрзалізниця" та "Укрпошта" мають безкоштовно доставляти відповідні продовольчі пайки для населення територій із зон бойових дій.

Як повідомлялося, до 4 березня вже 130 українських виробників харчових продуктів та представників бізнесу об'єдналися для виробництва 1 млн продуктових наборів для людей із вразливих через російське вторгнення категорій, заявив міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко.

Мінсоцполітики 28 лютого анонсувало виробництво українськими виробниками харчових продуктів 1 млн продуктових наборів для людей з інвалідністю, самотніх людей похилого віку, багатодітних сімей, осіб із маломобільних категорій та закладів соціальної сфери.

Обласні соціальні служби забезпечать збирання потреб та доставку продуктів адресатам.

Набори складаються з різноманітних круп, пластівців, готових сухих сніданків, м'ясних, м'ясо-рослинних та рослинних консервів, макаронних виробів, цукру, згущеного молока, олії, печива фасованого різних видів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Керівнику "Київавтодору" висунуто підозру щодо збитків на ремонтах доріг у Києві

McDonald's планує відкриття ресторанів у Боярці, Гатному та Чабанах

В Одесі внаслідок обстрілів пошкоджено приміщення представництва омбудсмена

Окупанти припинили наступ у районі Авдіївки, відновили наступ на Часів Яр - ISW

Окупанти завдали ударів по Харкову та передмістю, без постраждалих

Нічна ракетна атака по Одесі здійснена ракетами "Іскандер М" - речник ПС ЗСУ

У Києві організують охорону місць богослужіння у Великодню ніч, комендантська година не зміниться - військова адміністрація

Окупанти за добу 7 разів обстріляли міста й села Донеччини, у Новоолександрівці й Калиновому загинули мирні жителі

В Україні встановили рекорд із наймасовішого розпису писанок майстрами з різних регіонів

Із Криму з вересня 2022 року виїхало до 8 тис. кримських татар - Чубаров

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА