14:08 17.03.2022

Російські окупанти не зможуть налагодити постачання е/е із Запорізької АЕС до Криму через відсутність мережевої інфраструктури – глава "Укренерго"

2 хв читати
Російські окупанти не зможуть налагодити постачання е/е із Запорізької АЕС до Криму через відсутність мережевої інфраструктури – глава "Укренерго"

Російські окупанти не зможуть налагодити постачання електроенергії з поки що контрольованої ними Запорізької АЕС до Криму через відсутність мережевої інфраструктури, повідомив глава НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

"Приєднання чогось до Криму, наприклад Запорізької АЕС, - це технічно історія з розряду запуску космічних кораблів у космос за допомогою катапульти. Немає такої лінії, яка називається ЗАЕС-Крим або ЗАЕС-Джанкой. Крим із ЗАЕС безпосередньо не пов'язані мережевою інфраструктурою. Видати щось у Крим із ЗАЕС і до синхронізації було технічно неможливо, а після неї тим паче технічно неможливо", - сказав він у четвер.

"Якщо якісь "талановиті" кулібіни з Росії про це думають, якщо такі плани є, то вони абсолютно неможливі", - запевнив глава НЕК.

Кудрицький також повідомив, що наразі видача Запорізькою АЕС 1,5 ГВт потужності здійснюється за двома ЛЕП, і компанія має намір виконати ремонтні роботи на одній із пошкоджених ліній для збільшення видачі станцією 2 ГВт.

"Звісно, ту мережеву інфраструктуру, яка об'єднує ЗАЕС з енергосистемою, пошкоджено. Ми плануємо розпочати відновлювальні роботи найближчим часом у тих місцях, де це дозволятиме обстановка та де, мінімум, буде забезпечено відсутність бойових дій", - сказав він.

У свою чергу міністр енергетики Герман Галущенко знову наголосив, що російські війська мають піти з території ЗАЕС і припинити "ядерний тероризм", за який країні-агресору в майбутньому доведеться відповідати перед Україною та світовою спільнотою.

Як повідомлялося, російські війська захопили Запорізьку АЕС 4 березня. Станом на ранок четверга ЗАЕС втратила можливість видачі потужності трьох із п'яти ліній електропередач.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА