12:13 17.03.2022

Німеччина обговорює з Норвегією будівництво трубопроводу для постачання водню

1 хв читати
Німеччина обговорює з Норвегією будівництво трубопроводу для постачання водню

Німеччина і Норвегія обговорюють будівництво трубопроводу між двома країнами для транспортування водню як один із заходів скорочення залежності Європи від російських енергоресурсів.

Як було оголошено в середу за підсумками зустрічі міністра економіки Німеччини Роберта Габека з прем'єр-міністром Норвегії Йонасом Гаром Стере, найближчим часом дві країни розпочнуть технічний аналіз проекту транспортування "зеленого" водню з Норвегії до ФРН.

"Найближчими місяцями та роками буде дуже важливо прискорити розробку альтернативних джерел постачань енергоресурсів у Європу для заміщення російської нафти та газу, а також розробити необхідну інфраструктуру для цього", - йдеться в офіційній заяві двох країн.

Німеччина, що є найбільшою економікою Європи, заявила про намір переглянути джерела постачань енергоносіїв з моменту початку Росією військової агресії в Україні. На частку постачань із Росії припадає понад половина закуповуваного Німеччиною газу, 50% імпорту вугілля і приблизно третина імпорту нафти, зазначає агентство Bloomberg.

Канцлер ФРН Олаф Шольц пообіцяв збільшити резервні потужності для зберігання газу та вугілля, щоб скоротити ризики потенційних перебоїв у постачаннях. Крім того, влада країни закуповує скраплений природний газ, підтримує проекти будівництва СПГ-терміналів і активізує впровадження відновлюваних джерел енергії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА