23:28 16.03.2022

"УАВтормет" готується до розпилювання російських танків та БТР на металобрухт

2 хв читати

Українська асоціація вторинних металів ("УАВтормет") вивчає світовий досвід для переробки військової техніки на металобрухт.

"Світовий досвід переробки військової техніки. Ми вже вивчаємо технології переробки, які будуть представлені членам та партнерам нашої асоціації", - йдеться в інформації асоціації у середу.

При цьому на сайті компанії у фейсбуці представлена інформація про німецьку компанію, яка здійснює утилізацію військової техніки.

Також на сайті наведено посилання на телеканал ICTV на інтерв'ю із заголовком "Російські танки на металобрухт! Чи можна заробити на ворожій техніці? Чи можна здати на металобрухт ворожий танк?" голови правління брухтопереробного підприємства "Інтерпайп Втормет" Валентина Макаренка, який констатував, що в Україні був дефіцит металобрухту, але наразі брухту додалося.

"Ми з ним упораємося, ми його переробимо! Це потрібний нам продукт", - сказав Макаренко.

При цьому він уточнив, що якщо на обійсті перебуває справна придатна техніка у вигляді танка, БТР або іншої техніки - це військовий трофей. Якщо вона непридатна до використання - це металобрухт. І фізособа може такий танк та іншу уживану техніку здати як металобрухт і отримати гроші. Нагадавши, що до війни такий брухт коштував 9 тис. грн/тонна.

В Україні діють Українська асоціація вторинних металів ("УАВтормет"), Українська асоціація експортерів металобрухту (УАЕМ) та "Українська асоціація вторинних металів та ресурсів" ("УАВторметресурс").

"Інтерпайп Втормет" входить до компанії "Інтерпайп".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Розпочато кримінальне провадження за фактом перешкоджання доступу держави до стратегічної інформації про проєктування АЕС – Міненерго

Окупанти обстріляли два села на Харківщині, постраждала пенсіонерка - Синєгубов

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА