10:49 15.03.2022

Сплачені кошти за скасоване пробне ЗНО можна буде перерахувати до одного із фондів для порятунку України - УЦОЯО

2 хв читати

В Українському центрі оцінювання якості освіти (УЦОЯО) заявляють, що сплачені кошти за скасоване пробне зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) можна буде перерахувати до одного із фондів для порятунку України.

"Нещодавно міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет повідомив, що через війну Росії в Україні вступна кампанія у 2022 році відбуватиметься в режимі, який відрізнятиметься від традиційного. До Українського центру звертаються абітурієнти та їхні батьки із питаннями про вступ, ЗНО, пробне ЗНО, вступні іспитування до магістратури", - йдеться у повідомленні пресслужби УЦОЯО.

У центрі заявляють, що якщо буде ухвалено рішення про реалізацію вступної кампанії у 2022 році без ЗНО, очевидним буде і рішення про скасування пробного ЗНО у поточному році.

"Значна кількість учасників пробного ЗНО уже сьогодні ініціюють перерахунок коштів, що залишилися від підготовлення до тестування, на потреби держави або хочуть дізнатися про терміни їхнього повернення. Маємо зазначити, що ми не банківська установа, тож не зможемо автоматично перерахувати кошти у відповідні фонди. Водночас коли ми отримаємо інформацію про механізми вступної кампанії (про доцільність пробного ЗНО), ми розмістимо на сторінках учасників пробного ЗНО на сайті УЦОЯО форму погодження із перерахунком коштів в один із фондів для порятунку України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для інших повернення коштів здійснюватиметься відповідно до спеціальної процедури.

Крім того, у центрі оцінювання заявили, що порядок зарахування до закладів вищої освіти у 2022 році ще у процесі розробки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА