18:02 08.03.2022

Всеукраїнська Рада церков та релігійних організацій закликає НАТО, ООН, ЄС та інші міжнародні організації запровадити безпольотну зону над Україною

2 хв читати
Всеукраїнська Рада церков та релігійних організацій закликає НАТО, ООН, ЄС та інші міжнародні організації запровадити безпольотну зону над Україною

Всеукраїнська Рада церков та релігійних організацій закликає НАТО, ООН, Європейський Союз, ОБСЄ та Раду Європи запровадити безпольотну зону над Україною, йдеться у заяві Ради, оприлюдненій у вівторок.

"Від початку повномасштабного військового вторгнення Росії на суверенну територію України, ми на власні очі спостерігаємо, як російські загарбники вдаються до найбільш цинічних і заборонених міжнародним гуманітарним правом способів ведення війни. Фактично Росія веде війну проти мирного населення України, адже цілеспрямовано обстрілює балістичними ракетами, в тому числі з території Білорусі, та авіацією житлові квартали, школи, дитячі садки, пологові будинки, лікарні та об’єкти критичної інфраструктури, необхідні для забезпечення життя мирного населення, використовуючи при цьому й заборонені касетні та вакуумні боєприпаси", - йдеться у повідомленні.

У ньому уточнюється, що кричущими прикладами невиправданої жорстокості та нестримної агресії російських загарбників є факти обстрілу гуманітарних коридорів, евакуаційних автобусів та навіть автомобілів швидкої допомоги.

"Зневажливе ставлення керівництва Росії до людського життя, що ми бачимо відносно російських солдат, кинутих у гирло загарбницької війни, тепер проявляється щодо мирного населення України, яке змушене рятуватися від російських ракет і окупантів, мігруючи в більш безпечні регіони нашої країни та до сусідніх держав Європейського Союзу", - зазначають у Раді.

Там додають, що вторгнення Росії в Україну супроводжується не лише обстрілами та бомбардуваннями об'єктів мирної інфраструктури і житлових будинків, а й храмів.

"З різних фронтів російського вторгнення надходять повідомлення про обстріли храмів, навіть тих, де знайшли прихисток біженці", - наголошують священнослужителі.

За їхніми словами, під загрозою атаки опинилася навіть найбільша духовна святиня України – собор Софії Київської.

"Всеукраїнська Рада церков і релігійних організацій знов закликає НАТО як безпекового партнера України, ООН, Європейський Союз, ОБСЄ та Раду Європи вжити невідкладних заходів для запровадження над Україною безпольотної зони та надання Збройним силам України сучасної техніки протиповітряної оборони, включаючи літаки-винищувачі, з метою захисту найбільшої нашої цінності – людських життів – та об’єктів цивільної інфраструктури від варварських обстрілів та бомбувань російськими загарбниками", - підсумували у Раді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА