15:29 07.03.2022

Головком ЗСУ закликав жителів окупованих територій долучитися до руху спротиву загарбникам

2 хв читати

Головнокомандувач Збройних сил України (ЗСУ) Валерій Залужний закликав мешканців тимчасово окупованих територій країни долучитися до руху спротиву російським загарбникам.

"Я закликаю жителів окупованих районів долучатися до руху спротиву. У вас є зброя, боєприпаси та мотивація. Захистіть рідну домівку", - написав Залужний у Фейсбуці у понеділок.

Він подякував усім українським захисникам, які "показали всьому світу, як треба боротися за свободу та рідну землю".

"Пишаюся бути з вами в одному строю. Воїни-герої, міста-герої - це наша реальність. Як би важко нам не було, але точно не буде соромно", - зазначив головком.

За його словами, російська армія наразі деморалізована і виснажена, всі сподівання загарбників на бліцкриг, зміну влади і зовнішньополітичного курсу України - зруйновані.

"Використовуючи складну оперативно-стратегічну обстановку, російські окупаційні війська все-таки продовжують нарощувати зусилля на південному напрямку і не залишають спроб оточення Києва. Стійка оборона наших міст - Чернігова, Харкова, Миколаєва, Сум, Маріуполя - і національний спротив не дають змоги противнику розвинути успіх. На скільки б кілометрів ворог не просунувся вглиб нашої території, утримати її він не зможе", - наголосив Залужний.

Він зазначив, що українське небо героїчно охороняють Повітряні сили та сили й засоби протиповітряної оборони Сухопутних військ, які вже завдали та продовжують завдавати значних втрат угрупованню засобів повітряного нападу противника.

"Основою нашого спротиву є насамперед мужність та майстерність українського солдата, який, незважаючи на значну чисельну перевагу ворога, самовіддано стримує наступ. Я звертаюся до командирів - бережіть особовий склад! Ретельно плануйте операції та негайно реагуйте на зміни в обстановці! Людське життя - наш найвищий пріоритет. Цим ми кардинально відрізняємося від противника, який навіть не забирає тіла своїх загиблих і готовий ними встеляти нашу землю, щоб прокласти дорогу для наступу", - уточнив головком.

Залужний додав, що Україна вічно пам'ятатиме і мститиметься за кожного загиблого захисника країни.

"Біль втрат посилює нашу волю до Перемоги. Ми точно знаємо, за що і за кого воюємо. Пам'ятаєте, Україна тримається на наших плечах", - підсумував головком.

Джерело: https://www.facebook.com/CinCAFU/posts/262668686028624

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

Ворожий комплекс спостереження "Муром-М" вразили ударні БПЛА в селищі Бєлгородської області

Окупанти за добу завдали два ракетних і 58 авіаударів по Україні, обстріляли понад 120 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА