13:16 07.03.2022

Понад 20 тис. росіян прибули до Грузії останніми днями

1 хв читати
Понад 20 тис. росіян прибули до Грузії останніми днями

Грузинський кордон останніми днями перетнули 20-25 тис. російських громадян, заявив віцепрем'єр, міністр економіки Грузії Леван Давіташвілі.

"Ця статистика появи великої кількості російських громадян обговорювалася на сьогоднішньому засіданні уряду", - повідомив Давіташвілі в понеділок журналістам.

Він розповів, що, за інформацією міністра внутрішніх справ Вахтанга Гомелаурі, така кількість російських громадян у Грузії за кілька днів фіксувалась у 2020 році до пандемії коронавірусу.

"Глава МВС вважає, що не можна говорити про ризики для безпеки нашої країни у зв'язку з появою такої кількості російських громадян у Грузії", - сказав Давіташвілі, додавши, що глава МВС надасть громадськості детальну інформацію.

Тим часом представники радикальної грузинської опозиції останніми днями проводять акції, спрямовані проти російських громадян, стверджуючи, що вони становлять потенційну небезпеку для Грузії.

Напередодні біля будівлі грузинської Держканцелярії поліцейські затримали п'ятьох учасників акції, які намагалися кинути біля входу до будівлі, де засідає уряд, продукти російського виробництва, які продаються в Тбілісі. Опозиціонери стверджують також, що російські громадяни довгою чергою вишиковуються біля банкоматів, щоб зняти зі своїх карток іноземну валюту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА