16:07 06.03.2022

Екскерівник Carlsberg в Україні закликав данський концерн припинити бізнес у РФ

2 хв читати

Екскерівник Carlsberg в Україні та віцепрезидент Carlsberg Group у семи країнах східної Європи Петро Чернишов закликав данський концерн припинити бізнес у РФ через військову агресію в Україні.

"Мені переслали листа до співробітників від гендиректора компанії (він голландець) Там цікаво написано про "події між Росією та Україною". Вони пишуть, що йти з Росії не мають наміру. Просто перестануть інвестувати в Росію нові гроші. А потім ще один лист, де вони хочуть просто 10 млн євро дати Україні та відкупитися від неї - для них це невелика сума", - написав він на своїй сторінці у фейсбуці.

На його думку, у зв'язку із вторгненням російських військ в Україну Carlsberg має повністю припинити свій бізнес у РФ, виставивши свої заводи на продаж.

"Звісно, я не тільки опублікую це у Facebook, а й напишу в Carlsberg Foundation, Wall Street Journal та в головну данську газету Berlingske – усім їм буде дуже цікаво", - додав Чернишов.

Як повідомлялося, данський пивоварний концерн Carlsberg Group 4 лютого ухвалив рішення про зупинення нових інвестицій у Росії та експортних відвантажень на адресу своєї російської "дочки" - пивоварної компанії "Балтика". Carlsberg зазначив, що продовжить оцінювати ситуацію з погляду свого російського бізнесу.

"Балтика", яка є 100-відсотковою "дочкою" Carlsberg, - друга за величиною пивоварна компанія в РФ з часткою ринку 27,3%. У 2021 році "Балтика" перерахувала 61,1 млрд. рублів податків до бюджетів регіонів своєї присутності. Інвестиції компанії минулого року зросли на 30%, до 3,7 млрд рублів. "Балтика" керує 8 заводами у Росії.

Джерело: https://www.facebook.com/peter.chernyshov/posts/10226336985962209

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ударів по Харкову 2 людини загинули, ще 6 поранено

Удар по Одесі, за попередніми даними, здійснено "Іскандером" із касетною частиною - Плетенчук

Румунія передала ДБР одного з організаторів міжнародного наркосиндикату

У Слов'янську затримано шпигунку, яка передавала окупантам дані про понтонні переправи ЗСУ

Окупанти вдарили по цивільній інфраструктурі Харкова, кількість постраждалих уточнюється - Синєгубов

Герцогиня Единбурзька зустрілася із Зеленським у Києві й відвідала Ірпінь

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ, МІСТО ПІД УДАРОМ АГРЕСОРА - МЕР ТЕРЕХОВ

На Чернігівщині перехоплено російський розвідувальний дрон - ССО

В Одеській області оголошено жалобу у зв'язку із загибеллю 5 людей

Зеленський: Віримо, що буде такий час, коли українські прикордонники працюватимуть спокійно на всіх ділянках нашого суверенного державного кордону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА