12:08 06.03.2022

Внаслідок обстрілів російських агресорів пошкоджено 16 лікарень, шість медиків загинули - УЦОЗ

2 хв читати
Внаслідок обстрілів російських агресорів пошкоджено 16 лікарень, шість медиків загинули - УЦОЗ

Внаслідок обстрілу російських агресорів в Україні з початку війни пошкоджено 16 лікарень, шість медиків загинули.

Як свідчать дані моніторингу Українського центру охорони здоров'я (УЦОЗ), який фіксує інформацію про випадки влучення снарядів у будівлі медзакладів, нападів на бригади "швидкої" та жертв серед медпрацівників в Україні, станом на 5 березня зафіксовано 23 випадки нападу на лікарні та медиків в Україні .

Зокрема, російські снаряди потрапили до медичних закладів у Донецькій області (Вугледар, Волноваха, Маріуполь, село Часів Яр), Луганської області (Лисичанськ), Київської області (село Бузова), Запорізької області (Мелітополь, село Васильківка), Києві, Житомирі, Чернігові, Харкові.

Найбільше медзакладів пошкоджено у Харкові - Міська лікарня №3, Обласна дитяча лікарня, Центр крові, поранені шестеро медиків.

Шістьох поранених медиків зафіксували після влучення касетного снаряда, який випустили російські військові в лікарню міста Вугледар Донецької області.

Російські війська обстріляли три пологових будинки (село Бузова, міста Маріуполь та Житомир), обійшлося без жертв серед медиків та пацієнтів.

Бригади швидкої допомоги росіяни обстрілювали сім разів, четверо медиків загинули.

Внаслідок обстрілів машин екстреної медичної допомоги та приватних машин лікарів, які їхали надавати допомогу, загинули двоє медиків та троє дістали поранення. Напади відбувалися у Сумській, Київській, Полтавській, Херсонській та Запорізькій областях.

Крім того, 3 березня у Тростянці Сумської області окремі групи російських солдатів заблокували роботу бригад швидкої допомоги, у зв'язку з чим вони не змогли обслуговувати виклики, 4 березня на дорозі Суми-Київ машина швидкої допомоги потрапила під обстріл стрілецької зброї російської армії.

"Росія навмисне провокує гуманітарну кризу в Україні. Бомбардування приватних будинків, шкіл, лікарень не має жодного військового обґрунтування. Гуманітарна катастрофа – це частина гібридної війни з боку Росії", - зазначає співзасновник УЦП Павло Ковтонюк.

Український центр охорони здоров'я (UHC) – це український аналітичний центр, який надає консультаційні, аналітичні та освітні послуги. Основні компетенції організації – це політика та управління системою охорони здоров'я, економіка та фінансування охорони здоров'я та трансформація системи охорони здоров'я.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

АВСТРАЛІЯ ВИДІЛЯЄ УКРАЇНІ ПАКЕТ У 100 МЛН ДОЛАРІВ - МІНІСТР ОБОРОНИ МАРЛЗ

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА