14:27 03.03.2022

Міжнародна спільнота має розглянути можливість виключення РФ з ООН або, принаймні, з Радбезу ООН - Єрмак

1 хв читати

Міжнародна спільнота має розглянути можливість виключення Росії з Організації Об'єднаних Націй або, принаймні, Ради безпеки ООН, де РФ має право вето, заявив глава Офісу президента України Андрій Єрмак у колонці для американського видання The New York Times.

"Міжнародна спільнота має розглянути можливість виключення Росії з Організації Об'єднаних Націй або, принаймні, виключення з Ради Безпеки, де вона має право вето", - цитує Єрмака пресслужба президента.

Він також звернувся до західних союзників і партнерів України з проханням зробити витрати для Росії непосильними вже зараз.

"Стаття 4 Будапештського меморандуму про гарантії безпеки 1994 року гарантувала, що Сполучені Штати, Велика Британія і Росія домагатимуться "негайних" заходів від Ради Безпеки ООН "для надання допомоги", якщо Україна "стане жертвою акту агресії або об'єктом загрози агресії, в якій використовується ядерна зброя". Те, що агресор, Росія, ветує дії Ради Безпеки ООН, не звільняє інші сторони від обіцянок, які вони дали Україні", - уточнив Єрмак.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА