10:56 02.03.2022

Оператор "Північного потоку-2" подав заяву про банкрутство - ЗМІ

1 хв читати

Дочірня компанія "Газпрому" - оператор проєкту "Північний потік-2" Nord Stream 2 AG - подала заяви про банкрутство, повідомляє швейцарський телеканал SRF.

Начальник відділу з питань економіки кантону Цуґ Сільвія Тальманн-Ґут уточнила, що було звільнено 106 осіб персоналу (раніше помилково повідомлялося про 140).

"Унаслідок розвитку геополітичної ситуації та накладених на Nord Stream 2 AG з боку США санкцій (через військову агресію Росії проти України - ІФ), компанія була змушена розірвати контракти з персоналом. Ми глибоко шкодуємо про цей вимушений крок", - йдеться у коментарі самого оператора.

Морський газопровід "Північний потік-2" потужністю 55 млрд куб. м газу на рік проходить від Ленінградської області до балтійського узбережжя Німеччини. На цей момент обидві нитки магістралі побудовані, випробувані, заповнені газом та готові до роботи.

Канцлер ФРН Олаф Шольц доручив Мінекономіки Німеччині відкликати звіт щодо магістралі, раніше переданий регулятору - Федеральному мережевому агентству. Отже, процес сертифікації газопроводу зупинено. Потім США внесли проєктну компанію Nord Stream 2 AG до списку санкцій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА