17:40 01.03.2022

ДПЗКУ запустила млини для виробництва борошна в умовах воєнного стану

1 хв читати
ДПЗКУ запустила млини для виробництва борошна в умовах воєнного стану

АТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" (ДПЗКУ) запустила млини для забезпечення борошном населення та військових підрозділів в умовах воєнного стану, станом на 28 лютого погоджено переробку 4,1 тис. тонн пшениці на п'яти філіях ДПЗК на її сайті у вівторок.

"Рішення ухвалено з урахуванням численних звернень керівників обласних державних адміністрацій щодр потреби в постачанні борошна хлібопекарським підприємствам, що перебувають насамперед в регіонах, що найбільше страждають від військової агресії РФ. Станом на 28 лютого надано дозвіл на переробку зерна пшениці обсягом 4,1 тис. тонн", - зазначено у повідомленні ДПЗКУ.

За її даними, виробництво борошна триває на Кролевецькому (Сумська обл.), Тернопільському та Богданівецькому (Хмельницька обл.) комбінатах хлібопродуктів, а також Черняхівському (Житомирська обл.) та Великолепетиському (Херсонська обл.) елеваторах.

ДПЗКУ створено урядом України у серпні 2010 року. До її складу входить розгалужена мережа філій: лінійні та портові елеватори, млини, комбікормові та круп'яні заводи. Сумарно 53 підрозділи-філії корпорації можуть зберігати 3,7 млн тонн зернових, включаючи близько 2,5 млн тонн на рік сумарних потужностей із перевалки зернових вантажів на експорт в Одеському та Миколаївському портах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві відкрили перший центр рекрутингу української армії

Кабмін виділив додаткові 15,5 млрд грн для закупівлі дронів - Шмигаль

Житлову субсидію на неопалювальний сезон для більшості українців буде перепризначено автоматично - Мінсоцполітики

Країни G7 знижуватимуть залежність від Росії в галузі атомної енергії - заява

Між станціями метро "Деміївська" та "Либідська" розпочався демонтаж залізобетонних тюбінгів - КП "Київський метрополітен"

Суд дозволив зняти з митрополита Павла електронний браслет, але не відлучатися з місця проживання

"Нова пошта" відкрила перше відділення в Іспанії

Правоохоронець із Запоріжжя вимагав у військового хабаря за непритягнення до відповідальності за ДТП, у якій той не був винен

Зеленський: Членство в ЄС - мрія, яка скоро стане реальністю для України

Чарльз III повернувся до громадських обов'язків після діагностування раку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА