11:14 02.02.2022

Шуляк повідомила про рішення виключити нардепа Трухіна з партії "Слуга народу"

2 хв читати
Шуляк повідомила про рішення виключити нардепа Трухіна з партії "Слуга народу"

Голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк повідомила про рішення виключити народного депутата Олександра Трухіна з лав партії.

"Як голова політичної партії "Слуга народу" ухвалила рішення про виключення Олександра Трухіна з лав партії. Це означатиме припинення його повноважень як голови Полтавської обласної організації партії", - написала вона на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

Шуляк зазначила, що "партія також закликає фракцію "Слуга народу" у Верховній Раді негайно зібрати засідання і розглянути інцидент за участю Олександра Трухіна для ухвалення рішення".

У свою чергу народний депутат фракції "Слуга народу" Ольга Совгиря наголосила, що можливість виключення будь-кого з партії "Слуга народу" главою політсили передбачає її статут, і навела скан-копію частини статуту, який, зокрема, говорить: "4.13. Голова партії може за особистою ініціативою або за поданням структурного утворення партії прийняти рішення про виключення особи з членів партії за наявності хоча б однієї з таких підстав... 4.13.4. Вчинення членом партії дій, що дискредитують партію або завдають їй шкоди".

"Відповідно до статей 6 і 8 закону "Про політичні партії в Україні" порядок вступу до політичної партії, зупинення та припинення членства в ній визначається статутом політичної партії... Отже, саме голова партії уповноважений на прийняття рішення щодо виключення члена партії з її складу", - написала Совгиря в Telegram у середу.

Як повідомлялося, ДТП за участю Трухіна сталася на Бориспільській трасі 23 серпня 2021 року. Автомобіль Audi на великій швидкості в'їхав в автомобіль Ford, який, у свою чергу, протаранив автомобіль Daewoo. Постраждали шестеро людей, зокрема двоє дітей.

Деякі ЗМІ після цього повідомили, що за кермом Audi перебував Трухін, проте згодом видалили цю інформацію.

31 cерпня Нацполіція повідомила, що справу розслідуватиме ДБР. В. о. директора бюро Олексій Сухачов заявив, що слідство у справі за фактом ДТП за участю Трухіна поки що не отримало інформацію, яка допомогла б встановити, хто був за кермом автомобіля під час події.

Журналісти видання "Українська правда" 1 лютого 2022 року оприлюднили відео з камер поліцейських, котрі оформляли ДТП за участю народного депутата Олександра Трухіна (фракція" Слуга народу"), де зафіксовано факт пропонування правоохоронцям хабара в $150 тис. за можливість залишити місце ДТП. На відео Трухін звертається до поліцейського зі словами "давай я тихенько в ліс піду", а потім обіцяє "поговорити" з главою МВС Денисом Монастирським.

2 лютого генеральний прокурор Ірина Венедіктова доручила зареєструвати кримінальне провадження стосовно народного депутата Трухіна.

У Державному бюро розслідувань (ДБР) заявили, що в розпорядженні слідства не було матеріалів, які оприлюднили журналісти щодо ДТП за участю Трухіна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві на вихідні оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки

Енергетики оперативно повернули світло понад 13 тис. абонентам у двох районах Києва - Міненерго

На п'яти напрямках будівництво оборонних фортифікацій підходить до завершення - Міноборони України

Окупанти обстріляли Середина-Буду, 32 прикордонні села та селища, пошкоджені лікарня та 11 приватних будинків - ОК "Північ"

Повідомлено про підозру зловмисникам, які викрали з карток іноземних громадян майже 1,5 млн грн

Матеріали до 2-го читання законопроєкту про заборону афілійованих із РПЦ організацій оприлюднять після юрекспертизи

Росіяни обстріляли Курахове, двоє людей загинули

За минулу добу в Україні внаслідок обстрілів загинула одна дитина, восьмеро поранені

Лондон не заперечує проти використання зброї по РФ - прем'єр Великої Британії

Двоє загиблих, ще четверо поранених на Донеччині за минулий день через обстріли

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА