12:30 27.01.2022

Україна отримає EUR73 млн техдопомоги Данії в межах DANEP у 2022-2026 рр.

2 хв читати
Україна отримає EUR73 млн техдопомоги Данії в межах DANEP у 2022-2026 рр.

Данія погодилася розглянути додаткові можливості підтримки для забезпечення фінансової та економічної стабільності України, повідомляється на сайті Міністерства закордонних справ України у четвер за підсумками переговорів глав МЗС обох країн Дмитра Кулеби та Єппе Кофода під час візиту українського міністра до Копенгагену.

У МЗС зазначили, що, згідно з рішенням данського уряду, Україна стане ключовим отримувачем технічної допомоги Данії в межах наступної фази Данської програми європейського сусідства DANEP у період 2022-2026 років із загальним бюджетом у EUR170 млн, 73 з яких буде спрямовано на проєкти в Україні.

Крім того, Кулеба та Кофод обговорили втілення спільних інвестиційних проєктів.

"Високо цінуємо прагнення данського уряду нарощувати економічну та інвестиційну співпрацю з Україною. Це надсилає чіткий сигнал іноземним інвесторам про те, що попри безпекові виклики, ситуація залишається під контролем, наша держава демонструє економічне зростання, вона приваблива для інвестицій та успішних комерційних проєктів", - наголосив глава українського зовнішньополітичного відомства.

Глава української дипломатії поінформував данського колегу про ситуацію з безпекою поблизу державного кордону та на тимчасово окупованих РФ територіях України, а також про підсумки зустрічі радників лідерів держав "нормандського формату" у Парижі 26 січня. "Данія демонструє справжнє лідерство, стоячи пліч-о-пліч з Україною в цей час підвищених загроз із боку Росії", - зазначив Кулеба.

Міністр додав, що в Україні дуже цінують непохитну підтримку Данією суверенітету і територіальної цілісності України і на двосторонньому рівні, і в межах ЄС та НАТО. За словами міністра, виділення Данією додаткових EUR22 млн на сектор безпеки України є важливим внеском у стійкість та безпеку України.

Співрозмовники окремо обговорили підготовку пакету жорстких економічних санкцій ЄС проти РФ, а також посилення взаємодії для посилення оборонних можливостей України та зміцнення кібербезпеки України.

Міністр також зустрівся з провідними експертами та представниками неурядових організацій Данії, яким розповів про зусилля України щодо захисту миру, справедливості та безпеки в Європі, пошук шляхів політико-дипломатичного врегулювання російсько-українського збройного конфлікту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Бельгія може поставити Україні літаки F-16 цього року

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

Втрати ЧАЕС унаслідок російської окупації сягнули 3 млрд грн - міністр Стрілець

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА