12:59 15.01.2022

У Казахстані затримано ексзаступника міністра енергетики та кількох осіб, причетних до підвищення цін на газ, що спричинило заворушення в країні

2 хв читати
У Казахстані затримано ексзаступника міністра енергетики та кількох осіб, причетних до підвищення цін на газ, що спричинило заворушення в країні

Затримано віцеміністра енергетики Казахстану Жумабая Карагаєва та інших причетних до необґрунтованого підвищення цін на скраплений нафтовий газ у Мангістауській області, повідомила пресслужба Агентства з фінмоніторингу республіки.

"Слідчо-оперативна група територіального департаменту Агентства з фінансового моніторингу в Мангістауській області затримала віцеміністра енергетики Республіки Казахстан Жумабая Карагаєва, керівників електронних торговельних майданчиків та осіб, причетних до необґрунтованого підвищення цін на скраплений нафтовий газ у Мангістауській області", - йдеться в повідомленні.

"Стосовно Карагаєва Ж. за постановою суду орган слідства обрав, а прокуратура області підтримала запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці", - зазначили у відомстві.

Розслідування триває. Інша інформація в інтересах слідства розголошенню не підлягає, додали в АФМ.

Раніше в суботу на сайті прем'єр-міністра Казахстану з'явилося повідомлення про звільнення Карагаєва з посади віцеміністра енергетики.

50-річний Карагаєв у різні роки очолював низку приватних компаній в Атирауській і Мангістауській областях, працював у структурі акімату Атирауської області. Був призначений віцеміністром енергетики в грудні 2019 року.

Ситуація в Казахстані загострилася 2 січня, коли в місті Жанаозені на заході країни розпочалися мітинги проти різкого підвищення цін на скраплений газ. Потім вони переросли в масові протести в усій країні з економічними та політичними вимогами. Цим, за заявою влади, скористалися деструктивні елементи - розпочалися погроми, напади на адміністративні будівлі, відділення поліції, магазини. Найбільше постраждало місто Алмати. В ньому досі триває антитерористична операція з виявлення учасників незаконних акцій і мародерств.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА