16:37 01.01.2022

В Україні набув чинності закон про підвищення пенсій постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи

1 хв читати
В Україні набув чинності закон про підвищення пенсій постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи

У суботу, 1 січня, набуває чинності закон "Про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення окремих категорій осіб".

Документ визначає мінімальні розміри пенсії з інвалідності, що настала внаслідок каліцтва або захворювання, та пенсії у зв'язку з втратою годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи. Розміри такої пенсії для I групи інвалідності не можуть бути нижче 6000 грн, для II групи інвалідності - 4800 грн, для III групи інвалідності та дітей з інвалідністю - 3700 грн.

Також закон вводить державну адресну допомогу для учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, осіб, які брали безпосередню участь у ліквідації інших ядерних аварій та їх наслідків, в ядерних випробуваннях, військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї, які внаслідок цього стали особами з інвалідністю.

Закон набуває чинності з 1 січня 2022 року, за винятком положень щодо мінімальних розмірів пенсії з інвалідності, що настала внаслідок каліцтва або захворювання, та пенсій у зв'язку з втратою годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи та про введення державної адресної допомоги до пенсії, які набувають чинності з 1 липня 2021 року.

Як повідомлялося, закон був ухвалений Верховною Радою 29 червня 2021 року і підписаний президентом України Володимиром Зеленським 30 червня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА