07:15 27.12.2021

Поблизу Горлівки озброєні формування не пропустили СММ ОБСЄ

1 хв читати
Поблизу Горлівки озброєні формування не пропустили СММ ОБСЄ

У Донецькій області збройні формування не пропустили Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ до підконтрольних уряду районів, повідомляється в Оперативному звіті СММ ОБСЄ № 49/2021 від 26 грудня.

Зазначається, що патруль місії рухався з непідконтрольних уряду районів Луганської області.

"Заборона доступу сталася об 11:23 на блокпості озброєних формувань на північно-західній околиці Горлівки. Явно озброєний член озброєних формувань мотивував це "відсутністю попереднього повідомлення", - йдеться у звіті.

Як повідомляється, про своє перетинання СММ попередньо повідомила і зробила це як тимчасовий захід з міркувань ввічливості у зв'язку з COVID-19.

Місія знову констатує, що подібні заборони та затримки не лише обмежують свободу пересування СММ через лінію дотику, а й перешкоджають здійсненню матеріально-технічного забезпечення місії, що є важливим для її ефективної роботи.

При цьому рішенням Постійної ради ОБСЄ № 1117 передбачено гарантування безпечного та надійного доступу місії по всій Україні. Необмежений та безумовний доступ до всіх районів є критично важливим для забезпечення ефективного моніторингу та інформування про безпекову ситуацію, а також виконання інших передбачених мандатом завдань. Крім того, згідно з мандатом, місії доручено доповідати про будь-які обмеження свободи пересування СММ або інші обставини, що перешкоджають виконанню її мандата.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА