12:02 24.12.2021

У Маріуполі нейтралізували міжнародне угруповання, яке займалося наркоторгівлею

2 хв читати

Міжнародне кримінальне угруповання, яке займалося збутом важких наркотиків на території регіону і було кероване із-за кордону, нейтралізовано в м. Маріуполі Донецької області у п'ятницю, повідомляє прес-служба Служби безпеки України у п'ятницю.

"Зловмисники викрадали людей та змушували їх займатися наркоторгівлею. У разі відмови – застосовували до потерпілих насильство та погрожували вбивством. Діяльність угруповання координував з Близького Сходу уродженець однієї з країн Південного Кавказу, так званий злодій у законі, який причетний до вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів. За його завданням учасники банди намагались налагодити збут важких наркотиків на території регіону", - йдеться у повідомленні.

Крім того, за даними спецслужби, кримінальники тероризували і залякували жителів регіону шляхом скоєння розбійних нападів на громадян та вибивання з них грошей. Зловмисники, зокрема, створювали штучні конфліктні ситуації і потім змушували потерпілих повертати неіснуючі борги, при цьому застосовували зброю та завдавали їм тяжких тілесних ушкоджень. Задокументовано факти здирництва грошей на суму майже $20 тис.

Правоохоронці затримали двох організаторів банди під час передання частини грошей від потерпілого.

Наразі затриманим повідомлено про підозру за ч.2 ст.189 (вимагання), ч.2 ст.187 (розбій), ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі чи викрадення людини) Кримінального кодексу України. Вирішують питання про обрання судом запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Тривають слідчі дії щодо притягнення до відповідальності інших учасників угруповання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На фронті за добу було 155 бойових зіткнень, на харківському напрямку ворог здійснив 12 атак

Війська РФ за добу завдали по Україні 13 ракетних і 118 авіаційних ударів

За добу на Донеччині через російські обстріли поранено двох жителів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів одна людина загинула, ще п'ятеро дістали поранення, серед них дитина

Сили оборони за добу ліквідували 1260 окупантів

Припинення вогню в Газі можливе хоч завтра, якщо ХАМАС звільнить заручників

Президент Європейської ради: Накази про евакуацію в "небезпечні зони" для цивільного населення Рафаха неприйнятні

12 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

У Вовчанську Харківської області залишається приблизно 300-400 жителів - поліція

Окупанти за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області, внаслідок ракетного удару загинула жінка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА