10:31 21.12.2021

СБУ запобігла переданню спецслужбам РФ секретних даних про систему управління ППО України

1 хв читати
СБУ запобігла переданню спецслужбам РФ секретних даних про систему управління ППО України

Військова контррозвідка СБУ викрила екс-чиновника одного із підрозділів Повітряних сил Збройних сил України на прихованому зборі секретних військових відомостей.

"Встановлено, що колишній військовослужбовець приховано збирав дані державної таємниці на робочому місці. Зловмисник незаконно копіював закриті оборонні відомості за допомогою протиправного втручання до автоматизованих інформаційних систем підрозділу", - повідомляє прес-служба СБУ.

Отримані секретні матеріали зберігали за місцем проживання. Під час слідчо-оперативних дій співробітники СБУ вилучили у зловмисника незаконно отримані матеріали щодо організації системи управління військами протиповітряної оборони України.

Під час обшуків у його житлі правоохоронці виявили флеш-носії з таємною військовою інформацією, а також комп'ютерну техніку і засоби зв'язку з доказами протиправної діяльності.

Правоохоронці вирішують питання щодо повідомлення чоловіку про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації), ч. 2 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України та обрання судом запобіжного заходу.

Триває досудове розслідування задля встановлення всіх обставин правопорушення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА