07:27 11.12.2021

В Україні запустять масштабну кампанію "Щедрик"

2 хв читати
В Україні запустять масштабну кампанію "Щедрик"

В Україні планують запустити масштабну культурно-мистецьку кампанію "Щедрик", повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ (МЗС).

"МЗС України разом із партнерами запускає масштабну кампанію "Щедрик: магія Різдва". Вона, як і український Щедрик, почнеться у Києві, щоб наступного року розпочати подорож світом. Вже заплановано реалізацію кампанії в США у 2022 році", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, у 2021 році у Києві відбудуться 18 грудня о 18:00 концерт на Михайлівській площі, під час якого прозвучить мелодія "Щедрика", а також інші різдвяні колядки та пісні у виконанні відомих українських співаків, відомих хорів та оркестрів.

Крім того, 18 (20:00-23:00), 19 (17:00-23:00) та 24-25 грудня (17:00-23:00) відбудеться відеомапінг з історією Щедрика. У яскравій 2D та 3D анімації на будівлі Дипломатичної академії України (Михайлівська площа) будуть представлені чотири історичні етапи Щедрика: язичницький період та український контекст пісні, європейський, американський період і сучасність.

А також 12-16 січня (12:00-19:00) – мультимедійна інсталяція у Довженко-Центрі (вул. Васильківська, 1, м. Голосіївська). Мовою сучасного мистецтва через використання звуку, проекцій, анімацій, кінетичних об'єктів, глядачам буде показано історію музичної композиції "Щедрик", точки її перетину з історією України та світовою культурою.

Згідно з повідомленням прес-служби МЗС, 105 років тому в Києві вперше прозвучав "Щедрик", який став символом різдвяних свят у всьому світу та інструментом української дипломатії тих часів і звучав у найкращих концертних залах Чехословаччини, Австрії, Швейцарії, Франції, Бельгії, Нідерландів, Великої Британії, Німеччини, Польщі, Іспанії.

Крім того, у 2022 році виповнюється 100 років з моменту, коли "Щедрик" успішно виконали на сцені Карнегі Гол у Нью-Йорку. Після цього світове турне мелодії продовжилося у Мексиці, Бразилії, Аргентині, Уругваї, Кубі та Канаді.

Вхід на всі заходи вільний, із дотриманням чинних карантинних вимог.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА