11:43 06.12.2021

СБУ шукає тих, кого незаконно тримали у в'язниці "Ізоляція"

2 хв читати
СБУ шукає тих, кого незаконно тримали у в'язниці "Ізоляція"

У рамках розслідування злочинних дій глави незаконної в'язниці "Ізоляція" (на тимчасово окупованій території Донецької області) СБУ шукає свідків і потерпілих і просить надати спецслужбі інформацію.

"СБУ розслідує кримінальне провадження щодо одного з колишніх ватажків так званої "ДНР", який очолював незаконну в’язницю "Ізоляція". Під його керівництвом терористи утримували і катували громадян, зокрема українських військових", - зазначається в повідомленні СБУ, розміщеному в понеділок на сайті відомства.

За інформацією СБУ, встановлено, що зловмисник керував в'язницею бойовиків, яку в 2014 році облаштували на території колишнього заводу ізоляційних матеріалів у тимчасово окупованому Донецьку.

"Туди терористи звозили незаконно затриманих українців. За вказівками зловмисника до людей чинили насильство і психологічний тиск. Крім того, за даними досудового розслідування, він особисто брав участь у катуванні потерпілих", - наголошується в повідомленні.

У СБУ закликають свідків і потерпілих від незаконних дій у в'язниці "Ізоляція" повідомити інформацію, яку вони мають.

"Наразі слідчі органів безпеки встановлюють усіх потерпілих від протиправної діяльності зловмисника. Тому СБУ звертається до людей, яких незаконно утримували у в’язниці "Ізоляція", постраждалих від злочинних дій її очільника, або які були свідками цих фактів, повідомити до Головного слідчого управління СБУ за телефонами: (044) 255-50-69,(093) 458-06-77 (з використанням месенджерів WhatsApp, Signal, Viber, Telegram)", - інформують у СБУ.

У листопаді 2021 року контррозвідники Служби безпеки України затримали в Києві колишнього бойовика терористичної організації "ДНР", главу незаконної в'язниці на тимчасово окупованій території Донецької області "Ізоляція".

"За інформацією СБУ, цей чоловік організовував і брав безпосередню участь у вбивствах і тортурах незаконно ув'язнених громадян України. Стосовно колишнього бойовика проводяться визначені законодавством процесуальні дії", - розповіли у відомстві.

Зловмисника затримали в рамках раніше відкритого кримінального провадження за чотирма статтями Кримінального кодексу України: ст. 149 (торгівля людьми); ст. 258-3 (створення терористичної групи або терористичної організації); ст.260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань); ст.438 (порушення законів і звичаїв війни).

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу завдали одного ракетного та 49 авіаударів по території України

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА