20:53 02.12.2021

SpaceX запустить на орбіту інтернет-супутники та апарати геопросторової розвідки

2 хв читати
SpaceX запустить на орбіту інтернет-супутники та апарати геопросторової розвідки

Тяжка ракета-носій Falcon 9 стартує на орбіту з черговою партією супутників для поповнення орбітального угруповання глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink, повідомила компанія-розробник SpaceX.

Окрім 48 інтернет-супутників Starlink як супутнє корисне навантаження ракета Falcon 9 також виведе на орбіту два нових супутники геопросторової розвідки американської компанії BlackSky, які зокрема виконуватимуть завдання на користь Пентагону і розвідслужб США.

Запуск передбачається здійснити у четвер о 18:12 за часом Східного узбережжя США з 40-го комплексу на космодромі на мисі Канаверал у Флориді.

Інтернет-супутники Starlink вагою 290 кг кожен увійдуть до складу орбітального угруповання SpaceX, яке вже налічує 1842 космічних апаратів. Наразі компанія є найбільшим супутниковим оператором у світі.

У майбутньому компанія SpaceX планує розгорнути орбітальне угруповання з 12 тис. космічних апаратів даного типу (а згодом - з 30 тис.) для створення повномасштабної мережі, яка дозволить забезпечити мешканців Землі широкосмуговим доступом в інтернет у будь-якому куточку планети. Загальна сума інвестицій у реалізацію проекту оцінюється у $10 млрд.

Тим часом два супутники BlackSky, кількість яких на орбіті в результаті пуску збільшиться до 10 одиниць, призначені для виконання замовлень на користь Національного управління військово-космічної розвідки США (NRO), Національного агентства геопросторової розвідки (NGA), а також NASA.

Мікросупутники дистанційного зондування Землі BlackSky вагою 55 кг кожен будуть виведені на орбіту висотою 430 км. Вони дозволяють отримувати оптичні зображення з роздільною здатністю 50-90 см.

До кінця поточного року компанія SpaceX планує запустити ще два аналогічні космічні апарати. 2022 року склад її орбітального угруповання буде доведено вже до 16 супутників.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сили ППО за ніч знищили 24 дрони-камікадзе в південних регіонах, 20 із них - в Одеській області

За добу на Харківщині одна загибла та 11 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів - Синєгубов

Російська армія найближчим часом має намір тиснути по всій лінії фронту - ISW

У Середземному морі на бойовому чергуванні чотири кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

Усі дрони-камікадзе, які атакували вночі Київську область, збито, немає ні пошкоджень, ні постраждалих - ОВА

Окупанти продовжують обстрілювати прикордоння Сумщини - ОВА

Окупанти за добу завдали близько 460 ударів по Запорізькій області, одна людина поранена - голова ОВА

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, двоє загиблих і двоє поранених

Засобами ППО збито всі 37 ударних БПЛА, які атакували вночі Україну

ЗС України за добу ліквідували 1210 окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА